Foto-Fotolia

Teipošana. 0

Speciāli plāksteri, ko uzlīmē problēmu zonā, palīdz atslābināt muskulatūru, mazināt sāpes un uzlabot kustību apjomu, taču tā nevar būt vienīgā ārstēšanas metode.

Reklāma
Reklāma

Manuālā terapija.

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Pirms tās noteikti jāizdara rentgenogramma vai datortomogrāfija. Terapijas veikšana jāuztic augsti kvalificētam speciālistam.

Osteopātija.

Ar šīs mugurai saudzīgās metodes palīdzību var novērst kustību ierobežojumus, taču to vēlams kombinēt ar mērķtiecīgiem vingrojumiem.

Dažāda veida blokādes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ievadot medikamentus bojāto nervu saknīšu zonā vai tieši mugurkaula kanālā, izdodas mazināt tūsku un iekaisumu, dažkārt – arī samazināt kuņģa gļotādai nelabvēlīgo pretsāpju un pretiekaisuma medikamentu iekšķīgu lietošanu.

Blokādēm pieskaita arī osteorefleksoterapiju, kad kaulā ievada fizioloģisko šķīdumu. Tā noder gan akūtos, gan hroniskos gadījumos.

Šī metode apmēram 85 procentos gadījumu mazina sāpes, uzlabo asinsriti un impulsu plūsmu pa perifērajiem nerviem.

Tā ir piemērota kuņģa un zarnu trakta slimniekiem, kuri nedrīkst lietot pretsāpju medikamentus un tiem, kam audzēja, iekaisuma vai citu iemeslu dēļ nav ieteicams izmantot fizikālās terapijas procedūras un masāžu.

Adatu terapija.

Veicina saskaņotu iekšējo orgānu un sistēmu darbību, uzlabo dzīšanas un atjaunošanās procesus, kā arī mazina sāpes.

Medikamenti.

Pretsāpju un pretiekaisuma plāksteri un ziedes ļauj mazināt nepieciešamību lietot šos līdzekļus iekšķīgi. Tā sauktie miorelaksanti atslābina muskuļus un veicina to kustību apjoma palielināšanos. Hondroprotektori, piemēram, glikozamīns, uzlabo mugurkaula mazo locītavu un skrimšļu barošanos. Dažkārt, kad nepalīdz nekas cits, veselības stāvoklis uzlabojas, lietojot antidepresantus. Tie nodrošina pietiekamu serotonīna un noradrenalīna līmeni asinīs, tādējādi mazinot sāpju sajūtu. Kā liecina statistikas dati, apmēram 70 procenti hronisku muguras sāpju slimnieku sirgst ar depresiju.

B grupas vitamīnu kompleksi.

Uzlabo impulsu plūsmu pa nervu apvalku šķiedrām un palīdz mazināt iekaisumu. Hroniskas kaites gadījumā tos lieto divreiz gadā, bet pret akūtām sāpēm injicē, lai ātrāk uzsūktos.

Reklāma
Reklāma

Operācija.

Ja nervi bijuši ilgi nospiesti un jūtams vājums kājā, dažkārt bez tās iztikt nevar. Izmantojot mūsdienīgas metodes un izņemot bojāto starpskriemeļu disku, mugurkaula biomehānika nemainās, jo to aizstāj ar mākslīgu aizvietotāju. Tomēr ne vienmēr pēc ķirurģiskas iejaukšanās veselības stāvoklis uzlabojas pilnībā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.