Foto: Shutterstock

2. Sadaliet savus mērķus sīkos, paveicamos darbiņos 0


Ja jums ir lieli mērķi, ir viegli kļūt pārkrautam un prokrastinēt jeb atlikt darāmās lietas, dodoties pretim mērķim. Lai šo situāciju atrisinātu, jums jāsadala katrs no jūsu lielajiem mērķiem vairākos mazos mērķos. Jums nav jāsasniedz viss šodien. Jums tikai vajag veikt vienu nelielu soli pretim jūsu mērķim ik dienu. Izmantosim piemēru ar bērnu grāmatu – jūs varat sev noteikt vienu mazu mērķi: uzrakstīt tai dienā divus teikumus.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

3. Katru vakaru uzrakstiet savu nākamās dienas plānu

Ja jūs vēlaties būt produktīvāki, jums jāspēj pārvaldīt savu laiku. Jūsu grafika plānošana ir neticams ierocis. Tas palīdz jums izmantot efektīvāk katru nomoda stundu. Ir viegli tapt atrautam no dažādiem laika zagļiem, kuri jūs ikdienā bombardē. Tomēr grafika izveidošana, jums palīdzēs paveikt darāmo.

4. Nosakiet sev termiņus

CITI ŠOBRĪD LASA

Vai kādreiz esat brīnījušies par to, ka spējat savu māju padarīt spodru, kad kāds jums piezvana un pasaka, ka atnāks ciemos pēc 15 minūtēm? Vai arī cik grūti jums ir “iekalt vielu” eksāmenam, kurš jums paredzēts nākamajā rītā? Atbilde ir Pārkinsona likums. No tā izriet, ka paveicamais darbs izplešas līdz ar laiku, kas paredzēts tā paveikšanai.

Tādēļ, jo jums ir mazāk laika, lai paveiktu uzdevumu, jo lielākas pūles jūs pieliksiet, lai to paveiktu. Kad jūs rakstāt savu dienas plānu, izmantojiet Pārkinsona likuma priekšrocības. Nosakiet sev termiņus, lai paveiktu uzdevumus. Zinot, ka jums priekšā ir izpildes termiņš, dos jums uzrāvienu un palīdzēs pabeigt darāmo. Kādā eksperimentā atklājās, ka ārējie termiņi, kurus mums uzliek citi, dod lielāku atdevi nekā mūsu pašu noteiktie. Jebkurā gadījumā termiņi palīdzēs jums virzīties pretim mērķiem.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.