Filmas režisore Roze Stiebra kopā ar dziedātāju Juri Kaukuli.
Filmas režisore Roze Stiebra kopā ar dziedātāju Juri Kaukuli.
Foto: Karīna Miezāja

FOTO: Sirsnīgā gaisotnē piedzīvota filmas “Saule brauca debesīs” pirmizrāde 0

Pirmizrādi piedzīvojusi latviešu animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunā pilnmetrāžas filma “Saule brauca debesīs”, kura folklorā balstītos motīvos stāsta par Saules un Mēness bērnu, kurš tiek nozagts un kuru jādodas meklēt.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību 12
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Lasīt citas ziņas

Filmas režisore Roze Stiebra sacīja, ka “Saule brauca debesīs” ir sakrāls nosaukums: “Tam ir dziļa jēga un tas ir tautasdziesmas teksts. Tas nozīmē panākt, ka saule uzaust arī pašā.”

Filmas pirmizrādi apmeklēja gan filmas veidošanā iesaistītie, gan plašs Rozes Stiebras kolēģu loks, leģendārās režisores talanta cienītāji un visdažādāko kultūras jomu pārstāvji.

CITI ŠOBRĪD LASA

No 16. novembra filma “Saule brauca debesīs” iekļauta kinoteātra “Splendid Palace” repertuārā. Filmas īpašais seanss gaidāms 18. novembrī plkst. 14.15, savukārt svinīgs “Saule brauca debesīs” svētku seanss, pirms kura gaidāma tikšanās ar režisori Rozi Stiebru un filmas radošo grupu, notiks 21. novembrī plkst. 18.