Ilustratīvs foto. Pīrāgi.
Ilustratīvs foto. Pīrāgi.
Foto: Evija Trifanova/LETA

4 pīrāgu versijas + pīrāga veidošana fotogrāfijās soli pa solim 1

Autors: Aija Geida, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Lasīt citas ziņas

Drīz jau būs klāt Lieldienas! Svētku un brīvdienu galdam tradicionālo speķa pīrādziņu vietā piedāvājam izmēģināt pīrāgus ar ābolu pildījumu, gardus zilā siera pīrāgus kārtainās mīklas kažociņā, kraukšķīgus sezama pīrāgus ar zaļajiem zirnīšiem un kāpostu pīrādziņus ar tomātu mērci.

Siera pīrādziņi 


1 kg kārtainās mīklas,
120 g zilā siera,
120 g pilnpiena biezpiena.

CITI ŠOBRĪD LASA

Biezpienu divas reizes izmaļ gaļas mašīnā un sajauc ar zilo sieru, līdz iegūta viendabīga masa. Kārtaino mīklu izrullē un sagriež 24 kvadrātos. Katrā kvadrātā liek ēdamkaroti (ar kaudzi) abu sieru maisījumu. Pīrādziņu malu, lai siers cepoties netecētu laukā, rūpīgi ar dakšiņu saspaida. Cep +180 grādos 20 – 25 minūtes. Pīrādziņi labi garšo pie zupas, bet tos var ēst arī vienus pašus.

Kāpostu pīrāgi 


Mīklai:

625 g kviešu miltu,
300 ml silta piena,
3 ēdamkarotes sviesta,
½ tējkarotes sāls,
2 ēdamkarotes cukura,
paciņa sausā rauga.

Pildījumam”
neliela kāpostgalva,
30 g sviesta,
liels sīpols,
3 ēdamkarotes tomātu mērces,
tējkarote sāls.

Vispirms pagatavo rauga mīklu. Uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu, pievieno cukuru un sāli, samaisa un nedaudz atdzesē. Tad izšķīdina tajā sauso raugu, pievieno miltus un rūpīgi izmīca. Mīklu noliek siltā vietā rūgt.

Pa to laiku pagatavo kāpostu pildījumu. Uz pannas izkausētā sviestā apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas ir zeltaini brūns. Pievieno sagrieztu kāpostu, mazliet ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz tas kļūst mīksts. Pievieno sāli, cukuru un tomātu mērci. Samaisa un noliek vēsumā atdzesēties.

Kad mīkla uzrūgusi, to atspiež atpakaļ un ļauj otrreiz uzrūgt. Kad kāpostu masa atdzisusi, sāk gatavot pīrāgus. Izrullē mīklu, izspiež aplīšus, vidū liek kāpostu pildījumu un maliņas rūpīgi aizspiež. Pārziež ar olu vai kefīru un cep +200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes. Ja gribas pikantāku garšu, pildījumam pievieno ķiploka daiviņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.