Sāļie pīrādziņi ar zirnīšiem 
 1

Mīklai:
300 g augstākā labuma kviešu miltu,
150 g rupja maluma kviešu miltu,
50 g miežu miltu,
50 g kliju,
100 g sviesta,
80 g sezama sēklu,
tējkarote sāls,
250 – 300 g ūdens.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Pildījumam:
100 g svaigā siera,
100 – 150 g zaļo zirnīšu,
200 – 300 g kartupeļu,
3 ēdamkarotes skābā krējuma,
smalki sakapāta ķiploka daiviņa,
½ – 1 tējkarote sāls,
garšvielas: ½ tējkarotes maltu melno sinepju sēklu (vai ½ tējkarotes krievu sinepju), ⅓ tējkarotes kurkumas, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Sajauc miltus (ja nav pieejami miežu vai rupja maluma kviešu milti, var izmantot arī 500 g augstāka labuma miltus), pievieno klijas, sezama sēklas un sāli. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un ieberž miltos. Pamazām lej klāt ūdeni. Mīklai jāsanāk mīkstai, bet ne pufīgai. Kad mīkla sagatavota, to ietin pārtikas plēvē un liek stundu atpūsties istabas temperatūrā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo pildījumu. Novārītus kartupeļus sagriež kubiņos, pievieno smalki sagrieztu svaigo sieru un samaisa kopā ar kartupeļiem un zirnīšiem. Pildījumam var izmantot dažādas variācijas, piemēram, svaigo sieru ar skābu gurķi un garšvielām, burkānus ar rīvētu sieru un krējumu, rasolu.

Mīklas bumbiņu valrieksta lielumā izrullē apaļu, ieliek pildījumu, malas nosmērē ar ūdeni, lai labāk salīp, un aizrullē maliņas. Cep cepeškrāsnī +200 grādu temperatūrā 20 – 30 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.