Foto – Shutterstock

Lielākā interese par valodām
 2


Kopš 2007. gada Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centra (līdz šā gada 31. augustam ar nosaukumu “Mūžizglītības centrs”) piedāvātās izglītības programmas apguvuši jau vairāk nekā 3505 kursu klausītāji. Pēdējā gada laikā liela interese bija apgūt angļu, norvēģu, spāņu un franču valodu, kā arī datorzinības un grāmatvedību.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Evita Eglīte,Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centra Mūžizglītības projektu vadītāja:

– Šobrīd centrs piedāvā apgūt dažādas valodas (angļu, vācu, krievu, norvēģu u. c.), piedalīties datorzinību, lietvedības, uzņēmējdarbības, projektu vadības, pedagogu profesionālās pilnveides kursos, kā arī Vidzemes Augstskolas studiju kursus ar Vidzemes Augstskolas Atvērtās universitātes (piemēram, studiju kursi “Programmēšana”, “Tūrisms un vide” ) starpniecību. Bet sadarbībā ar partneriem Latvijā, piemēram, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mūžizglītības centru izglītoties lauksaimniecības jomā. Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centrs kopā ar valsts (piemēram, Nodarbinātības valsts aģentūru) un ārzemju partneriem īstenojis vairākus projektus – sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) tiek organizēti bezmaksas apmācības kursi “Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās”, kas notiks no 2014. gada 10. līdz 28. novembrim. Tāpat arī ir iegūts finansiāls atbalsts projektam, lai ilgstoši slimojoši cilvēki atgrieztos darba tirgū.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dace Kristiāna Ūdre, Biznesa augstskolas “Turība” sabiedrisko attiecību vadītāja, informēja, ka pēc 50 gadu vecuma “Turībā” mācījušies aptuveni 250 interesentu. Viņi studējuši visos līmeņos – koledžas, bakalaura, maģistra un doktora studiju programmās. Guvuši zinības uzņēmējdarbības vadībā, tiesību, komunikācijas zinātnēs, tūrismā un viesmīlībā.

– Unikāla dāma ir mūsu absolvente un doktore Renāte Cāne. Viņa augstskolā absolvējusi četras studiju programmas, sākot no pirmā līmeņa un beidzot ar doktora grādu. To komunikācijas zinātnēs viņa saņēma šā gada jūnijā. Doktora studijas 50 gadu vecumā uzsāka 2007. gadā. Arī Sarmīte Lapiņa ir enerģiskuma paraugs – iestāšanās brīdī 2008. gadā kundzes vecums bija 50 gadi! 2010. gadā viņa absolvēja tiesību zinātņu bakalaura programmu.

Ko par studijām teic pati Sarmīte Lapiņa?

– Strādāju Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā par vecāko inspektori, amata dēļ bija nepieciešamība papildināt zināšanas. Tāpēc arī izraudzījos studēt tiesību zinātni. Uzsākt studijas piecdesmit gadu vecumā man bija liels izaicinājums – nav jau vairs tik asa uztvere, atmiņas noturība. Ziedoju brīvo laiku un sestdienās devos uz mācībām. Labi, ka studēt varēju neklātienē Cēsīs. Par paveikto esmu gandarīta, taču atkal urda jauna doma – vai nevajadzētu apgūt sociālo rehabilitāciju… Uz to mani mudina draudzene mediķe, kā arī mana meita, kura ir farmaceite.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.