FOTO: @edamskaisti/Facebook

Tik viegli, ka kļūs par tavu mīļāko desertu – recepte saldējumam ar datelēm 0

Kurš teicis, ka saldējumu var ēst tikai vasarā? Šis deserts iederas jebkurā sezonā – ziemā tas būs salds mierinājums, bet pavasarī un rudenī – mazs priekpilns baudījums. Un, ja saldējums ir pašu rokām gatavots no dažām vienkāršām sastāvdaļām, tas garšo vēl īpašāk. Recepte no @edamskaisti.

Sastāvdaļas:

Veselam
“Iestājas slimnīcā ar metastātisku resnās zarnas vēzi, kuru kā hemoroīdus “ārstējusi” kaimiņiene!” Profesors nobažījies par sabiedrības bezatbildību
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
Kokteilis
Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas”
Lasīt citas ziņas

Bāze:
1. 500 ml saldā krējuma (35%)
2. 2/3 bundžas iebiezinātā piena
3. Dave & Jon’s dateles no Nordista Latvija

Variācijas

Riekstu/cepumu:
1. Sāļās karameles/riekstu dateles
2. Maza sauja grauzdētu, sālītu zemesriekstu
3. Cepumi

Zemeņu:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Zemeņu piena kokteiļa dateles
2. Zemeņu ievārījums

Šokolādes:

1. Šokolādes/kokosriekstu dateles
2. Kakao

Pagatavošana:

1. Bļodā lej saldo krejumu, pievieno iebiezināto pienu un kuļ, līdz masa kļuvusi gaisīgu krēmīga, līdzīga izkusuša saldējuma konsistencei.
2. Krēmu lej traukā, pievieno sasmalcinātas dateles, papildus piedevas no izvēlētās variācijas, maigi apmaisa, virspusi mazliet garnē un liek uz pāris stundām vai nakti saldētavā.
3. Pirms pasniegšanas saldējuma trauku 10 – 15 minūtes patur istabas temperatūrā, lai vieglāk izveidot saldējuma bumbiņas.

Lai labi garšo!

FOTO: @edamskaisti/Facebook
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.