Cūka un progress. Jaunā gada svētkos Austrijā godā tiek turēts viss, kas kaut nedaudz atgādina cūku, jo šo dzīvnieku uzskata par simbolu progresam. Iespējams, tāpēc, ka cūka neprot iet atpakaļgaitā. Jaunā gada iestāšanos svin, ēdot cūkgaļu un cepumus cūkas formās. Tikmēr Jaungada svinību galdā nedrīkst atrasties vēzis, kas to vien dara kā pārvietojas atpakaļgaitā.
Cūka un progress. Jaunā gada svētkos Austrijā godā tiek turēts viss, kas kaut nedaudz atgādina cūku, jo šo dzīvnieku uzskata par simbolu progresam. Iespējams, tāpēc, ka cūka neprot iet atpakaļgaitā. Jaunā gada iestāšanos svin, ēdot cūkgaļu un cepumus cūkas formās. Tikmēr Jaungada svinību galdā nedrīkst atrasties vēzis, kas to vien dara kā pārvietojas atpakaļgaitā.
Foto – Shutterstock

Kāpēc 31. decembrī nebadoties un pirms gulētiešanas ēst medu. Ieteikumi, lai svētkiem nav nelāgu seku 0

Ieteikumi Jaungada naktī

* 31. decembrī svarīgi pa dienu nebadoties, gatavojoties svinībām. Pirmkārt, lai nerastos zvēra apetīt un beigās neapēstu  VĒL VAIRĀK. Otrkāt, organismam nav jādod noskaņa, ka “tūlīt kaut kas notiks” – nevajag radīt stresu!

Reklāma
Reklāma
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Veselam
Tie palīdzēs mazināt cukura līmeņa svārstības! 8 pārtikas produkti, kurus ir vērts iekļaut savā ikdienas ēdienkartē
Lasīt citas ziņas

* Pie galda labāk izvēlēties viena veida olbaltumvielas – plašā ēdienkartes piedāvājumā sanāks, ka puse ēdienu jums nederēs, ja izvēlēsieties viena veida olbaltumvielas. Piemēram, ja salāti būs ar zivi, tad siltajā ēdienā arī izvēlieties zivju vai dārzeņu ēdienu.

* Vairāk izvēlieties dārzeņus – tie gan veido apjomu kuņģī, gan mazina izsalkumu. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, uz galda noteikti vajadzētu būt ēšanai arī zaļumiem, kas palīdzēs pirmos pārstrādāt.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Ja ēdiet smagu ēdienu (piemēram, žāvētu sarkano gaļu), pēc iespējas vairāk pievienojiet zaļumus (dilles, pētersīļus, rukolu, spinātus u.c.).

* Alkohols – protams, ja to lieto, tad labāk sauso vīnu. Ja nekādu nevar atteikties no šampanieša, tad labāk dzert brutu. Un pēc katra vīna vai šampanieša glāzes ieteicams iemalkot pāris malkus ūdens.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.