Foto – Shutterstock

Augstākās algas banķieriem un programmētājiem 15

Privātajā sektorā 2015. gada 2. ceturksnī visaugstākais vidējās algas līmenis bija finanšu un apdrošināšanas nozarē, informācijas un komunikācijas pakalpojumos, enerģētikas nozarē. Zemākais vidējais atalgojums vērojams izmitināšanas, ēdināšanas un citu pakalpojumu nozarēs, izglītības, mākslas, izklaides un atpūtas, tirdzniecības, kā arī nekustamo īpašumu nozarē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

Visaugstākais atalgojums ir finanšu un apdrošināšanas pakalpojumu jomas vadītājiem – viņi pelna vidēji 19,65 eiro stundā. Visvairāk, neskaitot jau minēto vērtspapīru darījumu struktūrvienības vadītāju, pelna finanšu ieguldījumu portfeļa vadītājs – 37,62 eiro stundā un banku un apdrošināšanas uzņēmumu izpilddirektori – 28,13 eiro stundā. Starp augstāk atalgotajiem ir arī kreditēšanas struktūrvienību vadītājs – 21,64 eiro stundā. Kopumā finanšu un apdrošināšanas pakalpojumu jomā nodarbināti 549 vadītāji, liecina VID statistika.

Informācijas un komunikācijas pakalpojumu jomā algas ir augušas visstraujāk – par 9,7% gadā. Šajā nozarē vislabāk atalgoti ir vadītāji, programmētāji un datu bāzu veidotāji. Tā informācijas un komunikāciju tehnoloģiju uzņēmuma vadītājs vidēji stundā pelna 19,78 eiro, informatīvo sistēmu projektētājs – 16,63 eiro un sistēmanalītiķis – 16,19 eiro

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēdējā laikā algas strauji augušas arī tradicionāli zemāk atalgotās nozarēs – nekustamie īpašumi, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumi un tirdzniecība – no 8,9 līdz 9,3%.

“Atalgojuma kāpums šajās nozarēs daļēji skaidrojams ar to, ka bāzes skaitlis ir pasakaini zems. To veicina arī konkurence par darba spēku, jo turpinās cilvēku izbraukšana no Latvijas. Lai nodrošinātu nepārtrauktu darba organizāciju, darba devējiem ir jāpaaugstina samaksa. Tāpēc daļā sabiedrības simpatizē doma, ka ar bēgļiem varētu aizpildīt tās darba vietas, kur gribam maksāt zem minimālās algas vai tuvu tai,” situāciju komentē Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Egīls Baldzēns.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.