Foto: Liliya Kandrashevich/SHUTTERSTOCK

Vislabāk slāpes remdē tēja. Ko uzskata par labāko ledustējas pamatu? 3

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Turiet ciet savu muti!” Veidemane, satraucoties par Maestro, iekuļas publiskā strīdā
Bijušais diplomāts: Savulaik līdzīgu kļūdu pieļāva Raimonds Pauls. Tautā mīlētais komponists nespēja pretoties lielas naudas vilinājumam 91
“Beidzot arī Latvijā tas ir noticis! Nē, garšo pēc plastmasas!” Vietējie gardēži pretrunīgi vērtē revolūciju veikalu plauktos
Lasīt citas ziņas

Gatavojot ledustēju, var eksperimentēt. Tējas var jaukt vienu ar otru, neparastākai garšai pievienot dažādus augļus, ogas, sulas, var variēt ar saldumu un stiprumu. To var gatavot no pļavā salasītajām tējām vai pagatavot tradicionālo citronu ledustēju, tikai ar nosacījumu, lai piedevas nenomāc tējas pēcgaršu.

Tomēr par labāko ledustējas pamatu uzskata zaļo tēju. Tā tonizē un atsvaidzina ādu, kā arī tieši karsta lieliski veldzē slāpes. Ar stipru, koncentrētu zaļo tēju nedrīkst aizrauties – dienā nav vēlams izdzert vairāk par 5 krūzītēm. Atšķaidītu, piemēram, ledustējā, to var dzert, cik tik lien.

Apelsīnu ledustēja

• 1 litrs ūdens

• 5 tējas maisiņi

• 350 ml apelsīnu sulas

CITI ŠOBRĪD LASA

• 3 tējkarotes svaigi spiestas citrona sulas

• 3 ēdamkarotes cukura

• pusapelsīns

• sauja piparmētru

Piparmētras lapas un tēju aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties, nokāš. Tējai pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citrona sulu, šķēlītēs sagrieztus apelsīnus, visu rūpīgi samaisa un atdzesē. Dzērienu rotā ar svaigām piparmētras lapām, zemenēm. Dzer aukstu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.