Foto – “Mājas labumi”

Ar garšaugiem sālītas sēnes. Šefpavāra Māra Astiča recepte 2

Nepieciešams

1 kg vārītu sēņu, 60 g sāls, daiviņa ķiploka, 2 zariņi diļļu, 3–5 upeņu lapas, 6 melnie pipari, 2 lauru lapas.

Pagatavošana

Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
Kokteilis
“Nevarēju iedomāties, ka ar savu dēlu drīkstēs dalīties tikai dzīvoklī!” Didrihsonei pēc eglītes bērnudārzā uzbrukusi bēdiņa
Lasīt citas ziņas

Sālīt var visas ēdamās sēnes. Tās izvāra sālsūdenī.

Lai sēnes padarītu aromātiskākas un garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos. Ķiplokus notīra un parupji sagriež. Vēlams pielikt dažas bazilika un majorāna lapas.

Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, stingri sapilda traukā.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.