Foto: Viktorija Kožemjakina

Ar makaronu “smadzenēm” pildīta paprika, pankūkas ar “indi”: ēdieni, ar ko iepriecināt savus Helovīna svinētājus 7

Helovīna svinētājiem jau otro gadu izpaliks gan spoku nakts ballīte, gan saldumu vākšana, taču, svētku noskaņu var radīt arī savās mājās un bez skaļām svinībām. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” piedāvā divu Visu svēto dienas priekšvakaram piemērotu ēdienu receptes, kas nodrošinās veselīgu maltīti, turklāt to vizuālais noformējums sevišķi iepriecinās bērnus, kam Helovīni gan spokošanās un jokošanās, gan saldumu dēļ ir sevišķi mīļi.

Reklāma
Reklāma

Ar makaronu “smadzenēm” pildīta paprika

Sastāvdaļas (4-6 personām):

Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 18
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

• 3 saldās paprikas
• 150 g pilngraudu spageti
• 1 ķiploks
• 2 sīpols
• 1 ēdamk. olīveļļas
• 2 ēdamk. tomātu pastas
• 100 ml kokosriekstu piena
• 1 tējk. kaltēta oregano
• Sāls, melnie pipari

Pagatavošana:

1. Nogriez paprikām nogriež augšu (neizmet – tā būs cepurīte), izņem sēklas un ar asa naža galu izgriez nelielus caurumiņus, kas veidos acis, degunu un muti.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Izvāri spageti atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai.

3. Pagatavo mērci – smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, apcep tos uz pannas olīveļļā, kamēr dārzeņi kļūst zeltaini. Pievieno tiem tomātu pastu, oregano un vēl nedaudz apcep. Pielej kokosriekstu pienu, sāli un piparus un apmaisi.

4. Kad spageti ir gatavi, pievieno tos mērcē un samaisi, lai makaroni ir pārklāti ar mērci no visām pusēm.

5. Piepildi paprikas ar spageti un pasniedz.

Var arī tā!

Pildītās paprikas vari uz 12-15 minūtēm ielikt cepeškrāsnī – tad tās nedaudz zaudēs formu, bet būs karstas un vēl garšīgākas!

Ķirbju pankūkas ar šokolādes “indi”

Foto: Viktorija Kožemjakina


Sastāvdaļas (2-4 personām):

• 160 g pilngraudu kviešu miltu
• 2 tējk. cepamā pulvera
• 2 tējk. brūnā cukura
• 1 tējk. kanēļa
• Šķipsniņa sāls
• 1/2 tējk. rīvēta muskatrieksta
• 150 g paniņu
• 150 g ķirbju biezeņa (var pagatavot, uzvārot vai cepeškrāsnī izcepot ķirbja mīkstumu)
• 1 tējk. tomātu pastas
• 1 ola
• 1 tējk. vaniļas cukura
• Nedaudz augu eļļas cepšanai

Šokolādes “indei”:

• 50 g tumšās šokolādes
• 50 g 10% saldā krējuma
• Melnā pārtikas krāsviela (piemēram, ogle)

Pagatavošana:

1. Samaisi bļodā ķirbju biezeni, olas, paniņas, tomātu pastu un cukuru.

2. Pievieno masai miltus, garšvielas, sāli, cepamo pulveri un samaisi viendabīgā mīklā. Ļauj mīklai pastāvēt 5-10 minūtes.

3. Cep pankūkas uz sakarsētās pannas.

4. Pagatavo mērci, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot šokolādi kopā ar krējumu un melno krāsvielu.

5. Pārlej pankūkas ar melno mērci un baudi uzreiz pēc cepšanas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.