Foto – Valdis Semjonovs

Ar sirsnību gatavotas “Mākoņu salas”. Recepti piedāvā dziedātāja Olga Rajecka 0

Sastāvdaļas (4 porcijām) – 300 g svaigu zemeņu, avenes, mellenes, laims, 1/2 kārbiņa iebiezinātā piena, 200 g Filadelfijas vai maskarpones siera, 30 g želatīna, 200 g saldā krējuma, pūdercukurs, piparmētru lapiņas.

Reklāma
Reklāma
10 lietas, kas bez žēlastības jāizmet no mājas līdz Jaunajam gadam. Vismaz viena no tām ir teju katram
Kokteilis
Auns – melns, Lauva – balts: neveiksmīgākā krāsa katrai zodiaka zīmei
Noticis tas, ko daudzi jau paredzēja: mazie veikali spiesti saīsināt darba laiku
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Filadelfijas vai maskarpones sieru sakuļ ar iebiezināto pienu. Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu, tam pievieno izkausētu un uzbriedinātu želatīnu (kā gatavot želatīnu, jālasa uz iepakojuma). Pēc tam siera un iebiezinātā piena masu pievieno saldā krējuma un želatīna masai. Stikla traukā vienā kārtā liek balto masu, pāri – šķēlītēs sagrieztas zemenes. Pēc tam traukā vēlreiz klāj balto masu, pāri – svaigas avenes un mellenes. Rotā ar piparmētru lapiņām.

Olga Rajecka
Foto – Valdis Semjonovs
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.