Foto – Shutterstock

Kā darbojas “Nord Pool Spot” 8

Elektroenerģijas birža rīko tirdzniecību izsoļu veidā. Ik dienu izsola elektroenerģiju nākamās diennakts katrai diennakts stundai. Biržas dalībniekiem (elektroenerģijas ražotājiem un pārdevējiem) katru dienu līdz pulksten 13.00 ir jāiesniedz elektrības tirdzniecības piedāvājumi katrai no nākamās diennakts 24 stundām – proti, jāinformē, par kādu cenu ražotājs gatavs pārdot elektroenerģiju katrā no diennakts 24 stundām.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Lasīt citas ziņas

Elektroenerģijas pārdevējs informē, par kādu cenu ir gatavs katrā stundā elektroenerģiju pirkt. Elektroenerģijas tirgotāji savā pirkšanas piedāvājumā norāda nepieciešamo elektroenerģijas daudzumu un augstāko cenu, par kādu ir gatavi elektroenerģiju pirkt. Elektroenerģijas pārdošanas piedāvājumā tiek norādīts piedāvātās elektroenerģijas daudzums un zemākā cena, par kādu pārdevējs gatavs pārdot.

Līdz pulksten 14.00 “Nord Pool Spot” birža ir beigusi elektroenerģijas tirgus cenu aprēķinu katrai nākamās diennakts stundai un cenas tiek publicētas. Līdz pulksten 15.00 birža nosūta visiem biržas dalībniekiem tirdzniecības rezultātus, norādot, vai dalībnieka pirkšanas un pārdošanas piedāvājumi ir izpildīti. Biržā elektrības tirgus cenu aprēķina atbilstoši katras stundas dārgākajam pārdošanas piedāvājumam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.