Foto – Aija Geida

Batoniņi ar valriekstiem un aprikozēm 0

Riekstus un sēkliņas nedaudz apgrauzdē. Pēc tam atdzesē un riekstus sakapā ar nazi vai mazliet sablendē. Linsēklas samaļ kafijas dzirnaviņās. Sviestu izkausē un uz lēnas uguns vāra kopā ar cukuru, līdz masa nedaudz sabiezē. Aprikozes sagriež mazos gabaliņos, rozīnes un dzērvenes pārgriež uz pusēm. Visas cietās sastāvdaļas sajauc kopā un tām uzlej izkausētā sviesta un cukura masu. Rūpīgi izmīca. Liek veidnē, kas izklāta ar cepampapīru, un sapresē ar karoti vai piespiež ar mitrām rokām. Stundu atdzesē ledusskapī. Sagriež garenos gabaliņos un katru ietin papīrā.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.