Foto – Fotolia

Biezpiena pudiņš ar riekstiem un rozīnēm. Burvīgi garšo pie brokastu kafijas! 0

Pagatavošana

Sausiņus izsijā caur sietu. Riekstus nedaudz apgrauzdē, notīra miziņas, sasmalcina, saberž ar 2 ēdamkarotēm cukura.

Reklāma
Reklāma

Rozīnes notīra no zariņiem un noskalo.

Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Biezpienu saberž, pievieno cukuru, augu eļļu, olas dzeltenumus, rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, nedaudz sāls un rūpīgi visu samaisa ar koka lāpstiņu.

Sajauc ar sausiņiem, riekstiem, rozīnēm, pievieno stingrās putās sakultus olas baltumus, visu kārtīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pudiņa formu ieziež ar olīveļļu, pārkaisa ar pūdercukuru un par 3/4 aizpilda ar biezpiena masu. Uzliek vāku un liek lielā katlā ar ūdeni tā, lai ūdens nosegtu pusi formas augstuma.

Katla apakšā ieliek divās kārtās salocītu marli.

Uzliek vāku un pudiņu vāra 1 stundu, kamēr gatavs, nepieciešamības gadījumā pielejot nedaudz ūdens (pudiņam jāpaceļas un viegli jāatlīp no malām).

Gatavo pudiņu liek bļodā un pārlej ar ievārījumu, augļu sīrupu vai skābu krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.