Tims Kolijs
Tims Kolijs
Foto – Timurs Subhankulovs

– Apvienotā Karaliste, ziemeļvalstis un Baltijas valstis sadarbojas Ziemeļu nākotnes foruma formātā. Kā šī sadarbība var mainīties, ja Apvienotā Karaliste izstājas no ES? 6


– Britānijai bijusi spēcīga balss, iestājoties par vairāk konkurētspējīgu Eiropu, ko vēlas arī Latvijas valdība. Ja mēs izstājamies, mēs šo balsi varam pazaudēt. Partnerība ar Baltijas valstīm un ziemeļvalstīm ir ļoti svarīga Britānijai. Viens no piemēriem ir energoresursu tirgus, mēs esam virzījuši un virzām uz priekšu ideju par energoresursu starpsavienojumu daudzveidību, kas patērētājiem dod izdevīgākas iespējas un energoresursu cenas. Tas ir arī enerģētiskās drošības jautājums – jo vairāk starpsavienojumu, neviens no ārpuses nevar apturēt energoresursu piegādes visā sistēmā.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Ģ. Vikmanis: – Apvienotajai Karalistei ES politikā raksturīga stingrāka un kategoriskāka balss. Vācija un Francija attiecībās ar Krieviju vairāk ietur dialoga pozīcijas. Vai Apvienotās Karalistes iespējamā izstāšanās no ES var būt arī nejauša, bet gaidīta uzvara Krievijai?

– Diskusiju par izstāšanos no NATO Britānijas sabiedrībā vispār nepastāv. Lai kas notiktu ar mūsu valstī plānoto referendumu, Britānija paliks NATO. NATO Velsas samitā mēs pieņēmām soļus atturēšanas politikas jomā, lai vērstos pret draudiem Baltijas valstīm un Austrumeiropai. Apvienotās Karalistes atbilde nelikumīgajai Krimas aneksijai un karadarbībai, lai destabilizētu Ukrainu, bija efektīvā vienošanās par sankcijām. Ir ļoti svarīgi, ka ES paliek vienota attiecībā pret Krieviju, ka paliksim pie sankcijām, līdz pilnībā tiks īstenotas Minskas vienošanās. Tas parāda ES nozīmi un ietekmi. NATO un ES ir nozīmīgi partneri. Ar Britānijas izstāšanos no ES mēs zaudēsim savu ietekmi pasaulē. Nesen ASV prezidents Baraks Obama skaidri paziņoja, ka Apvienotā Karaliste ir labāks partneris ASV, esot ES sastāvā, un tā var vairāk spēcīgāk izmantot savu ietekmi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.