Foto – Anda Krauze

Burrata siers ar aveņu vinegretu. Recepti iesaka šefpavārs Kristaps Žilinskis 0

Sastāvdaļas – tomāti, burrata siers, avenes, lapu salāti, mandeļu skaidas, aveņu etiķis, olīveļļa, cukurs, pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Zemi pārklās rūgta rasa…” Mākslīgā intelekta “Nostradama” pareģojumi tuvākajiem 50 gadiem uzdzen šermuļus
Putins atkal maina pasaules kārtību: Krievija kļūst par pirmo valsti, kas oficiāli atzīst Taliban valdību
“Izmetu miskastē” – pircējs dalās ar nepatīkamu pieredzi, iepērkoties Āgenskalna tirgū 1
Lasīt citas ziņas

Gatavošana.
Tomātus sagriež lielos gabalos, apber ar sāli, pipariem, uzlej olīveļļu, lai iemarinētos.
Aveņu vinegretam – svaigās avenes (100 g) sablendē ar sāli, pipariem un cukuru, pievieno aveņu etiķi. Kad masa kļūst vienmērīga, lēnām pielej olīveļļu un uzkuļ.
Mandeļu skaidiņas apgrauzdē un sasmalcina.
Lapu salātus iemarinē ar sāli, pipariem, pārlej ar olīveļļu. Uz salātiem uzliek burrata sieru, to pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar aveņu vinegretu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.