Foto – Anda Krauze

Burrata siers ar aveņu vinegretu. Recepti iesaka šefpavārs Kristaps Žilinskis 0

Sastāvdaļas – tomāti, burrata siers, avenes, lapu salāti, mandeļu skaidas, aveņu etiķis, olīveļļa, cukurs, pipari, sāls.

Reklāma
Reklāma
Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
Draudi ir tuvu: Rietumu izlūkdienesti brīdina, kad pasaulē sāksies vēl viens karš
Lasīt citas ziņas

Gatavošana.
Tomātus sagriež lielos gabalos, apber ar sāli, pipariem, uzlej olīveļļu, lai iemarinētos.
Aveņu vinegretam – svaigās avenes (100 g) sablendē ar sāli, pipariem un cukuru, pievieno aveņu etiķi. Kad masa kļūst vienmērīga, lēnām pielej olīveļļu un uzkuļ.
Mandeļu skaidiņas apgrauzdē un sasmalcina.
Lapu salātus iemarinē ar sāli, pipariem, pārlej ar olīveļļu. Uz salātiem uzliek burrata sieru, to pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar aveņu vinegretu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.