Foto: LETA

Pārsvarā mazie 6


Lai noturētu būvniecības tirgus apjomus vismaz iepriekšējo periodu līmenī, visām atbildīgajām institūcijām savlaicīgi jāspēj uzsākt ES struktūrfondu jaunā plānošanas perioda līdzekļu apguve. Lai nozare virzītos uz attīstību likumdošanas un godīgas konkurences ziņā, šogad noteikti jāturpina darbs jaunā Būvniecības likuma pilnveidošanai. Jāaktivizē uzsāktā diskusija par zemākās cenas principa negatīvajām blaknēm būvniecības procesā un minimālās algas fiksēšanu nozarē utt., uzskata būvnieki.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Lai arī toni nozarē nosaka pārdesmit lielie spēlētāji, piemēram, a/s “UPB”, “RBSSKALS grupa”, SIA “LNK Industries”, SIA “Re&Re”, SIA “Arčers”, SIA “Skonto Būve” utt., Latvijā reģistrēti aptuveni seši tūkstoši uzņēmumu, kuri gada pārskatos kā savu pamata nodarbošanos norādījuši būvniecību. “Lursoft” aprēķini parāda, ka no visiem būvniecības jomas uzņēmumiem liela daļa strādā ar salīdzinoši nelielu apgrozījumu un nodarbina vien pāris darbinieku, proti, tikai nepilni 9% no visiem būvniecības jomas uzņēmumiem 2013. gadā apgrozījuši vismaz 280 tūkst. eiro un ar darba vietām nodarbinājuši vismaz 10 darbiniekus.

Kopumā būvniecības uzņēmumi 2013. gadā nopelnījuši 31,14 milj. eiro, kas ir par 6,78% vairāk nekā gadu iepriekš. Būvniecības nozarei ir svarīga loma kopējā tautsaimniecībā, piemēram, 2011. gadā būvniecības nozarē bijuši nodarbināti ap 5% no strādājošajiem.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.