Foto-Iaroshenko Maryna/Shutterstock

Cepti kartupeļi ar sēnēm un sieru – ideāli piknikā 9

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 7
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
8 lieli kartupeļi
100 g lielu šampinjonu
75 g labi kūstoša siera
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (timiāns, dilles)
1/3 tējkarotes maltu melno piparu
tējkarote sāls

Pagatavošana.
Kartupeļus apslaka ar eļļu, apkaisa ar sāli, ietin vairākās folijas kārtās un cep 70–90 minūtes ugunskura oglēs, uz grila vai cepeškrāsnī 175 grādos. Svarīgi, lai karstums ir vienmērīgs, vidēji stiprs. Šampinjonus apslaka ar eļļu un sāli, ietin folijā un arī cep oglēs 20–25 minūtes (atkarībā no karstuma). Kad kartupeļi gatavi, tiem iegriež vidū krustu tā, lai līdz galam nepārgrieztu, pārkaisa sieru, zaļumus un pasniedz ar šampinjoniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.