Čia sēklas.
Čia sēklas.
Foto – Shutterstock

KO VAR PAGATAVOT? 0

* Brokastu kokteilis (2 porcijas): “Piena spēku” bez piedevām sablendē ar 1 banānu, 1 ēd. k. čia sēklu, 1 ēd. k. maltu linsēklu un 1 sauju dzērveņu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

* Čia sēklu un upeņu pudiņš (1 porcija): 1/3 glāzes čia sēklu ieber bļodiņā un aplej ar 1 līdz 1,5 glāzēm riekstu vai mandeļu piena, kārtīgi samaisa un uz brīdi atstāj. Pēc 15 min vēlreiz rūpīgi samaisa, ļauj sēklām uzbriest vēl vismaz 10 min. Tikmēr katliņā atkausē un uzsilda 3 līdz 4 ēd. k. saldētu upeņu, pievienojot cukuru un vaniļas cukuru. Daļu upeņu var saspaidīt ar dakšiņu, lai veidojas ievārījumam līdzīga masa, bet daļu ogu atstāj veselas. Glāzē kārtās liek gatavo čia sēklu un piena maisījumu un upenes. Saldēto upeņu vietā var izmantot arī upeņu ievārījumu.

* Čia sēklu pudiņš ar banāniem (1 porcija): 1/3 glāzes čia sēklu ieber bļodiņā aplej ar 1 glāzi mandeļu, sojas, rīsu vai auzu piena. Kārtīgi samaisa un atstāj. Pēc 15 min vēlreiz rūpīgi samaisa, ļauj sēklām uzbriest vēl 10 min. Tikmēr atsevišķā bļodiņā ar dakšiņu saspaida vienu banānu, iejauc 1 ēd. k. agaves sīrupa un 1/2 līdz 1 tējk. vaniļas ekstrakta. Uz nakti atstāj ledusskapī. Var pievienot arī kanēli un sakapātas mandeles. Ja izmanto rīsu vai auzu pienu, kas ir salds, var iztikt bez agaves sīrupa.

/No www.happywhispers.lv/

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.