Foto: Shutterstock

Citādas “zemnieku brokastis” no Afganistānas virtuves: ar kartupeļiem, sīpoliem, tomātiem un olu 12

Latviešiem mīļš ēdiens ir tā sauktās zemnieku brokastis, taču citviet pasaulē šādiem ēdieniem ir daudz un dažādas variācijas. Viens no gardākajiem – afgāņu brokastis, kuru sastāvdaļās ir kartupeļi, ola, tomāts, sīpols un dažādi zaļumi. Šo ēdienu pagatavot ir viegli, ātri, tas neizmaksā dārgi un tas ir ļoti garšīgs.

Reklāma
Reklāma

Afgāņu brokastis

Sastāvdaļas (2 porcijām):

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

2 vidēji kartupeļi
1 vidēja izmēra tomāts
2 olas
1 vidējs sīpols
Sāls, pipari
Zaļumi (lociņi, dilles)
Eļļa – cepšanai

Pagatavošana:

1. Nomizo kartupeļus un sagriež salmiņos. Liek uz pannas cepties.

2. Smalki sagriež sīpolus un tomātus.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Kad kartupeļi nedaudz apcepušies, pannā pievieno sīpolus. Cep uz vidējas uguns un maisa.

4. Pannā pievieno tomātus, mazliet samazina karstumu un maisot turpina cept.

5. Kad kartupeļi mīksti, uzsit olas. Tās var atstāt kā “vēršacis”, bet var arī sajaukt kopā ar kartupeļiem, sīpoliem un tomātiem.

6. Sagriež lociņus, dilles. Pārkaisa ēdienu.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.