Foto: Shutterstock

Citādas “zemnieku brokastis” no Afganistānas virtuves: ar kartupeļiem, sīpoliem, tomātiem un olu 29

Latviešiem mīļš ēdiens ir tā sauktās zemnieku brokastis, taču citviet pasaulē šādiem ēdieniem ir daudz un dažādas variācijas. Viens no gardākajiem – afgāņu brokastis, kuru sastāvdaļās ir kartupeļi, ola, tomāts, sīpols un dažādi zaļumi. Šo ēdienu pagatavot ir viegli, ātri, tas neizmaksā dārgi un tas ir ļoti garšīgs.

Reklāma
Reklāma

Afgāņu brokastis

Sastāvdaļas (2 porcijām):

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 3
Kokteilis
Elīna Didrihsone piedzīvojusi lielu vilšanos – negaiss izjaucis vairāk nekā 1000 eiro vērto dēla dzimšanas dienas ballīti 98
Veselam
Ārvalstīs strauji izplatās jaunais Covid-19 paveids “FLiRT”. Medicīnas eksperte skaidro, vai šis vīruss ir konstatēts arī Latvijā un cik tas bīstams? 4
Lasīt citas ziņas

2 vidēji kartupeļi
1 vidēja izmēra tomāts
2 olas
1 vidējs sīpols
Sāls, pipari
Zaļumi (lociņi, dilles)
Eļļa – cepšanai

Pagatavošana:

1. Nomizo kartupeļus un sagriež salmiņos. Liek uz pannas cepties.

2. Smalki sagriež sīpolus un tomātus.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Kad kartupeļi nedaudz apcepušies, pannā pievieno sīpolus. Cep uz vidējas uguns un maisa.

4. Pannā pievieno tomātus, mazliet samazina karstumu un maisot turpina cept.

5. Kad kartupeļi mīksti, uzsit olas. Tās var atstāt kā “vēršacis”, bet var arī sajaukt kopā ar kartupeļiem, sīpoliem un tomātiem.

6. Sagriež lociņus, dilles. Pārkaisa ēdienu.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.