Pusdienu galds Priekuļu sākumskolā. Foto no “skaties.lv”

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda atzīst, ka tas ir smags slogs budžetam, taču atbildot uz jautājumu, vai tā ir saprātīga nodokļu naudas tērēšana, viņa atbild: “Viedokļi ir dažādi, bet pašvaldībai ir svarīgi skatīties, kā šajā vietā jūtas iedzīvotāji.” 21

“Šo skolu mēs noteikti uzturēsim tik ilgi, kamēr vecākiem būs interese, lai viņu bērniem sākumskolas izglītība būtu nodrošināta pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai,” norādīja domes priekšsēdētāja.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Un tieši vecāki arī bijuši tie, kuri izglāba Priekuļu skolu no slēgšanas.

Tā kā bērni mācās apvienotajās klašu grupās, vecākus gan varētu neiepriecināt IZM vērtējums par bērnu izglītības kvalitāti un socializēšanās prasmēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Īstenībā vecākiem ir jāsatraucas par sākumskolu, jo sākumskolā mēs ieliekam pamatu. Apvienotās klases nav tā mācību forma, kas var nodrošināt izglītības kvalitāti, tādēļ ka pedagogam ir jāsadala uzmanība starp dažādu līmeņu bērniem,” uzsver IZM Izglītības departamenta vecākā eksperte Modra Jansone.

Preiļu novads cenšas saglabāt Priekuļu sākumskolu, jo baidās, ka Prīkuļus var piemeklēt Aizkalnes ciema liktenis. Kad 2010.gadā Preiļu novada Aizkalnes skolu slēdza, no ciema strauji pārcēlušās ģimenes ar bērniem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.