Praktiski
Receptes

Fantastiski gards kartupeļu un zivs sacepums0

Foto-vk.com

Šim sacepumam ir burvīga, kraukšķīga siera garoziņa. Zivs un kartupeļi saldā krējumā iegūst maigi pikantu garšu. Ātri, viegli un garšīgi!

Sastāvdaļas – 5–6 kartupeļi, 500 g zivju, 2 tomāti, 1 liels sīpols, siers, zaļumi, saldais krējums.

Pagatavošana.

Kartupeļus sagriež plānās ripiņās, sīpolu sagriež gredzenos vai pusapļos, tomātus sagriež ripiņās vai pusripiņās, zivi sagriež nelielos gabaliņos.

Sieru šoreiz nerīvē, bet gan sagriež plānās garenās šķēlītēs (kā sviestmaizēm). Zaļumus smalki sasmalcina.

Saldajā krējumā pievieno sāli, piparus, var vēl kādu zivs ēdienam domātu garšvielu.

Cepamajā traukā liek kartupeļu kārtu, pēc tam sīpola ripiņas, virsū zivs gabaliņus.

Viegli pasāla, pārkaisa ar zaļumiem, pārlej pāri saldo krējumu.

Virsū liek tomātus un vēlreiz visu pārsmērē ar saldo krējumu.

Pašā virsū liek siera šķēles tā, lai viss cepiens būtu nosegts.

Ja vēl ir palicis saldais krējums, to uzmanīgi ielej sacepumam sānos.

Cep 200–220 grādu karstumā apmēram 25–30 minūtes.

Labu apetīti!

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LE
LETA
Sports
VIDEO. Mairis Briedis Latvijai sagādā īstus svētkus: pēc 12 raundu cīņas uzvar kubieti un kļūst par pasaules čempionu 5
3 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Kalnu Karabahā sācies karš: ievainoti un miruši arī civilie iedzīvotāji, izsludināts karastāvoklis
9 minūtes
AK
Aija Kaukule
Kultūra
“Mēs esam atraduši labu veidu, kā karot, bet kā sarunāties, īsti ne.” Saruna ar režisoru Valteru Sīli
Intervija 2 stundas
AJ
Anita Jaunbelzere
Laukos
Latvijā izgudrots vēl nebijis divritenis. Ģimenes uzņēmuma veiksmes stāsts no Cēsīm 7
17 stundas
SK
Skaties.lv
Ekonomika
“Krāmē mantas un atgriežas Latvijā.” Daudzi tautieši Lielbritānijā palikuši bez algām un pabalstiem 32
13 stundas