Rīga Food 2023

FOTO. Labākie Latvijas pavāri un interesantākie gardumi Baltijas pārtikas izstādē “Rīga Food 2023” 2

Pagājušajā nedēļas nogalē starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika Baltijas pārtikas izstāde “Riga Food 2023”.
Izstādē piedalījās un savus produktus prezentēja vairāk nekā 420 uzņēmumu no vismaz 30 valstīm. Tāpat izstādē bija astoņu valstu – Latvijas, Azerbaidžānas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Gruzijas, Kanādas – nacionālie kopstendi.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Konkursā “Latvijas gada pavārs” šogad uzvarējusi restorāna “Ferma” šefpavāre Valērija Čudova, bet par “Latvijas gada pavārzelli 2023” kļuvusi Elīna Potapova no restorāna “Snatch”, aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāju sabiedrisko attiecību pārstāvji.

Tāpat noskaidrota komanda, kura 2024.gadā dosies uz Norvēģiju pārstāvēt Latviju “Bocuse d’Or” sacensībās. Šo ceļazīmi izcīnīja pērnā gada gada pavāra titula ieguvējs, restorāna “Ferma” šefpavārs Nils Ģēvele kopā ar pērnā gada pavārzelli Agati Batragu un treneri, trīskārtēju “Latvijas gada pavārs” ieguvēju Dināru Zvidriņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Konkurss notika starptautiskās izstādes “Riga Food 2023” ietvaros.

Konkursa mērķis ir ne tikai noskaidrot Latvijas labāko pavāru, bet arī veicināt Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi. Kopš 2006.gada Labākais gada šefpavārs saņems “Reaton Zelta pavārnīcu”, bet kopš 2018.gada labākais pavārzellis saņem “Reaton Koka pavārnīcu”.

Konkursā šogad piedalījās Pāvels Petrovs no “Equus”, Kristaps Reimanis no ceptuves “Čau”, Valērija Čudova no restorāns “Ferma”, Vladislavs Gruzdevs no “Snatch” un Juris Sproģis no restorāna “Jāņoga”. Pagatavotie ēdieni tika vērtēti pēc dažādiem kritērijiem, tostarp higiēnas un pārtikas atkritumu organizēšanas, servisa, ēdienu noformējuma, smaržas, garšas un produktu saderības.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.