1.vietu “Siera plašu skaistumkonkursā” ieguva AS “Limbažu siers”  siera plate, ko gatavoja Rīgas  Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja I. Duvanova.
1.vietu “Siera plašu skaistumkonkursā” ieguva AS “Limbažu siers” siera plate, ko gatavoja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja I. Duvanova.
Foto: Valdis Semjonovs

FOTO: Siera svētkos rīko skaistumkonkursu un ceļ godā sierus 1

Ikšķilē notikušajā Latvijas novadu Siera dienā sestdien svētku apmeklētāji noteica labāko Jāņu sieru, bet žūrija – skaistāko siera plati.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Par labāko Jāņu sieru svētku apmeklētāji izvēlējās a/s “Jaunpils pienotavas” Jāņu sieru, aiz sevis atstājot piensaimnieku kooperatīvo sabiedrību “Straupe” un “Lazdonas piensaimnieku”.

Latvijas novadu Siera dienā pavisam piedalījās vairāk nekā 60 siera šķirņu no a/s “Jaunpils pienotava”, a/s “Smiltenes piens”, “Rankas piens”, SIA “Elpa”, SIA “Limbažu piens” un citiem uzņēmumiem un saimniecībām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šogad Siera dienas apmeklētāju uzmanību īpaši piesaistīja siera skaistumkonkurss, kurā sacentās desmit siera meistari ar īpaši gatavotām siera platēm. Saskaņā ar noteikumiem – vienas siera plates veidošanā bija jāizmanto 5 kg viena ražotāja siera.

Auces meistare Ilva Liepniece bija izveidojusi īpašu laivu ar itāļu mežģīnēm, gliemezīšiem, gulbīšiem – kā simbolu Jaunpils pienotavai.

Latvijas novadu Siera diena Ikšķilē

Savukārt Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja Irina Duvanova, izmantojot “Limbažu siera” gatavotos sierus, radījusi piecu stāvu siera plati.

Talsu novada uzņēmējs Aivars Varņeckis kopā ar palīgu, topošo kuģa pavāru Mārtiņu Birziņu īpaši Siera dienai bija izcepis 150 m garu siera maizi. Varņeckis kā Kurzemes partiots izvēlējies galvenokārt kurzemnieku ražotās izejvielas.

Siera dienā tapa arī siera zupa, ko gatavoja biedrības “Siera klubs” sadarbības partneris Andris Mejers no Rēzeknes.

Jāatgādina, ka, tieši pateicoties biedrības “Siera klubs” aktivitātēm un ražotāju pūliņiem, pēdējos gados būtiski audzis siera patēriņš. 2018. gadā vidēji viens iedzīvotājs Latvijā apēdis 20,2 kg siera.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.