Foto: Shutterstock

Gardēžu sapnis: zirņu zupiņa ar svaigu piparmētru 6

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Piparmētras ar savu burvīgo aromātu lietojams ne tikai aromātiskās tējās, bet arī ēdienos. Papildinot tās kopā ar dažādiem citiem produktiem, izdodas brīnišķīgs garšu “savienojums”. Tā, piemēram, šī zupas recepte ir īsts gardēžu sapnis – garšīga, sātīga un aromātiska.

Zirņu zupa ar piparmētru

Sastāvdaļas:

• 500 g svaigu vai konservētu zirnīšu
• 180 g vārīta šķiņķa
• 1 kartupelis
• 2 sīpoli
• 150 ml saldā krējuma
• 300 ml dārzeņu buljona
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 4 ēdamkarotes svaigu piparmētras lapiņu
• svaigi malti melnie pipari
• sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā izkausē sviestu, ieber sīki sakapātus sīpolus un uz lēnas uguns sautē pāris minūšu. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un maisot cep aptuveni 5 minūtes. Tad pielej buljonu un vāra kādas 10 minūtes.

Citā katlā uzvāra 400 ml ūdens, ieber zirnīšus un karsē 3 minūtes. Pievieno piparmētras, samaisa, izkāš caur sietiņu. Šķidrumu ielej bļodiņā.

Zirnīšus ar piparmētrām pievieno buljonam un viegli sablendē. Ja zupa par biezu, pielej novārījumu no bļodiņas. Iemaisa mazos gabaliņos sagrieztu šķiņķi, pievieno sāli un piparus, pēc tam saldo krējumu, uzkarsē, bet vairs nevāra.

Pasniedzot rotā ar svaigām piparmētrām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.