FOTO: Latvijas Mediji

Dzērveņu debesmanna 0

Sastāvdaļas

1 glāze dzērveņu
pusglāze cukura
pusglāze mannas
3 glāzes ūdens
piens

Ūdeni uzvāra. Ieber nomazgātas dzērvenes un vāra, līdz ogas izšķīst. Tad šķidrumu izkāš un dzērvenes izberž caur sietu, lai nekas neiet zudumā. Iegūto šķidrumu lej atpakaļ katlā, pieber cukuru un uzvāra. Kad cukurs izkusis, tievā strūkliņā lēnām pievieno mannas putraimus, visu laiku maisot. Maisot uzbriedina putru, kurai beigās vajadzētu būt bieza krējuma konsistences. Atdzesē. Tad ar mikseri vai putojamo slotiņu puto, līdz masa apjomā palielinājusies trīs reizes un kļuvusi gaiša. Pasniedz ar aukstu pienu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.