Foto-Ārlietu ministrija

– Vai tas, ka Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, rada izraēliešos lielāku interesi par Latviju?
 1


– Nedomāju, ka par “Rīgu 2014” zina daudzi. Ja lasāt laikrakstus, zināt, kas ir ikdienas izraēliešu rūpes. Kad izraēlieši pamostas no rīta, viņi domā par ikdienas eksistenci un drošību. Mums ir liela dzīves dārdzība. Ir cilvēki, kas dodas prom, pastāv “smadzeņu aizplūšana”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

– Bija ziņas, ka daudzi izraēlieši pārvācas uz Berlīni, jo tur dzīve ir lētāka…


– Uz Berlīni cilvēki dodas, lai investētu. Tomēr mūsu ikdienas rūpes ir arī par mājokļiem, kuri Izraēlā ir ļoti dārgi, arī pārtikai un energoresursiem ir augstas cenas. Drošības jautājumos mums ir pro­blēmas ar palestīniešiem, Sīriju, Irānu un arī Ēģipti.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Pašlaik Izraēla ir izņēmums Tuvo Austrumu reģionā – kaut arī ir spiedīgas kaimiņattiecības, esat spējuši gūt panākumus… 


– Jūs nevarat vienā dienā pamosties, uzreiz kļuvuši gudri. Mums, izraēliešiem, jābūt stipriem, gudriem un attapīgiem, jo tas ir izdzīvošanas jautājums mūsu kaimiņu dēļ. Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu ir teicis – ja mūsu kaimiņiem arābiem nebūtu ieroču, tad būtu miers, bet, ja Izraēlai to nebūtu, nebūtu miera un mūsu valsts. Tas ir izdzīvošanas jautājums – cik tālu valsts var iet, lai pastāvētu. Tāda ir realitāte. Zinu, ka Izraēla tiek ļoti kritizēta kā agresīva valsts, taču cilvēki no malas nesaprot, ka Izraēlai, kurai ir tādi kaimiņi, aizsardzība ir jautājums par valsts pastāvēšanu. Ja tev sit, tu sit pretī, un tā ir aizstāvēšanās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.