Foto – Shutterstock

Divi nabagi viens otru aplaimot nevar 5

Īstenībā laimes avots nav attiecības, bet mīlestība. Taču ne jau tādā izpratnē, pie kādas esam pieraduši: kāds man dāsni dāvās mīlestību, un man tiks viss, par ko sacer dzeju, dzied dziesmas un raksta pētījumus. Nekā tamlīdzīga!

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Vēdiskā un tantriskā tradīcija saka, ka cilvēka dzīve ir viņa apziņas atspulgs. Materializēties var tikai tas, kas apziņā jau atrodas. Ja cilvēks attiecībās meklē mīlestību, viņa apziņā tās nav. Kāpēc meklēt to, kā pietiek?! Tas nozīmē: ja manā apziņā nav mīlestības, tad neiegūšu to arī attiecībās.

Bet kā visbiežāk notiek? Divi tādi, kuriem mīlestības apziņā nav, viens no otra tomēr cenšas to kaut kā izdabūt. Kā tikšanās starp diviem nabagiem – naudas nav nevienam, tomēr abi cer, ka otram kāds grasis ir, rodas savstarpēji pārmetumi, vilšanās un konflikti. Šķiršanās neizbēgama!

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikai tad, ja apziņā ir mīlestība, to var dot arī citam. Neprasot no otra neko pretī. To vēdiskajā tradīcijā sauc prema – beznosacījumu, beznoteikumu mīlestība. Un tā ir īstais laimes avots.

Ķīlnieka mentalitāte liedz būt mīlošam

Modelī par divu nabagu tikšanos var būt arī tā, ka abi pieķeras cerībai: pagaidām laimes un mīlestības nav, bet varbūt nākotnē kaut kas uzlabosies vai normalizēsies. Pats no sevis. Veiksmes atslēgas – partnera rokās. Kļūst par šī uzskata ķīlnieku, veidojas atkarība. Ko jūt ķīlnieks jeb atkarīgais pret sava sprosta uzraugu? Agrāk vai vēlāk apziņā parādās naids, greizsirdība vai tamlīdzīgas graujošas emocijas. Visiem attiecību konfliktiem pamatā ir apziņas dziļumos mītošā ķīlnieka jeb atkarīgā mentalitāte un domāšana.

Meklēt izeju variantā: tad jau labāk vienam, bez attiecībām, lai tik nebūtu sarežģījumu… Tomēr arī tas neder, jo ir pret Dieva plānu, kas sadalījis cilvēci atšķirīgos dzimumos – vīriešos un sievietēs. Un noteicis, ka tiem attīstības ceļš jāiziet kopā. Attiecībām jābūt, bet sakņotām pareizā domāšanā. Zinot, ka dzīve ir cilvēka apziņas atspulgs, jāsaprot: ja gribam tajā ko mainīt, jāmaina apziņa. Tikai tad var pārveidot arī karmu un dzīves apstākļus.

Nepietiek skart tikai manasu jeb prātu, kas ir ķermeņa daļas atspulgs apziņā. Cēloņi visiem notikumiem dzīvē atrodas karmā. Lai psihologi nodarbojas ar prāta sakārtošanu. Taču, ja cilvēks vēlas, lai vienlaikus tiek skarts gan prāts, gan dzīve, jāmaina karma. Tāpēc, iekams ķerties pie konkrētas problēmas risināšanas, vispirms jāveic diagnosticēšana. Arī vissmagākā diagnoze nenozīmē bezcerību. Kuram apziņā nav mīlestības, tas to nedabūs arī attiecībās.

Tā šķiet kā spriedums vien tiem, kuri neko negrib mainīt. Visiem, kuri gatavi darboties, lai mainītu karmu, vēdiskā un tantriskā tradīcija piedāvā plašu iedarbošanās līdzekļu spektru: speciālus rituālus, mantras, mājās veiktas upaijas, pudžas. Tad mainās viss. Dzīvē ienāk arī laime un mīlestība.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.