Šim robotam Anete “iemācīja” pazīt burtus un noteikt, cik cilvēku ir viņa priekšā.
Šim robotam Anete “iemācīja” pazīt burtus un noteikt, cik cilvēku ir viņa priekšā.
Foto – Karīna Miezāja

Šaušanas čempione 5


Jāpiebilst, ka jaunā robotiste nopietni trenējas ložu šaušanā, bijusi Latvijas jaunatnes čempione šajā sporta veidā. Pērn piedalījusies Eiropas čempionātā. “Ar šaušanu, iespējams, aizrāvos tāpēc, ka gan tētis, gan vectēvs ir mednieki. Vispirms šaušanā trenējās māsa, vēlāk arī es pievienojos. Joprojām braucu uz sacensībām, esmu jau pieaugušo kategorijā, šauju ar kaujas ieročiem. Šaušanā ļoti svarīga ir psiholoģiskā izturība, jāspēj ilgi koncentrēties. Tas ir ļoti smagi,” stāsta Anete. “Precīzi izgatavots robots noteikti šautu labāk par cilvēku.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Lasīt citas ziņas

Kā izdodas apvienot sportu, studijas un nu jau arī darbu? “Prioritāte man vienmēr bijušas mācības, taču visu laiku mācīties nevar. Svarīgi ir tas, ka labi protu organizēt savu laiku,” atbild Anete. Tikt galā ar daudziem pienākumiem viņa iemācījās jau skolas gados, kad dejoja baletu, vēlāk arī tautas un sporta dejas. “Deja ir mana kaislība. Tāpēc tagad nedaudz dejoju salsu,” saka Anete. “Skolas laikā mācījos arī klavierspēli, kas attīsta ne tikai pirkstu veiklību, bet arī prātu. Esmu pateicīga vecākiem, kas mani sūtīja daudzos attīstošos pulciņos.”

Pirms studijām Anete absolvējusi Daugavpils Valsts ģimnāziju. Viņa nāk no četru bērnu ģimenes, tāpēc viņas studijas atbalstīja Vītolu fonds, kas šogad čaklajai studentei piešķīra arī mecenāta Edvīna Samuļa stipendiju par izcilību. Stipendiju par izcilajām sekmēm Anetei vairākkārt piešķīra arī RTU. “Stipendijas man ļāva studēt daudz vieglāk. Nebija jāprasa nauda vecākiem. Varēju nestrādāt, bet daudz laika veltīt mācībām. Stipendija ir arī kā atalgojums par darbu. Tās piešķiršana ir augsts novērtējums. Esmu ļoti pateicīga Vītolu fonda mecenātiem, jo viņi palīdz tiem, kam citādi varbūt nebūtu iespējams studēt,” teic Anete.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.