Foto: Aija Geida

Grilētu cukīni–turku zirņu smēriņš 0

Sastāvdaļas
• 200 g cukīni
• 150 g vārītu turku zirņu
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 50 g saulespuķu sēklu
• selerijas kāts
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• pustējkarote kaltētu sīpolu pulvera
• pustējkarote karija
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅔ tējkarotes sāls
• pustējkarote cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Turku zirņus mērcē 12 stundas, pēc tam izvāra mīkstus (jāvāra aptuveni 30 minūtes). Cukīni sagriež gareniski šķēlēs un apcep uz grila vai grila pannas – tas dos smēriņam izteiksmīgu, pikantu garšu. Ja nav pieejams grils, var apcept cepeškrāsnī vai uz pannas, bet tā, lai šķēlītes būtu ar kārdinoši brūnu garoziņu. Selerijas kātu sīki sakapā. Saulespuķu sēkliņas apgrauzdē uz pannas, līdz tās zeltaini brūnas. Visas sastāvdaļas liek blendera traukā un sakuļ viendabīgā masā, ko viegli uzsmērēt uz maizes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.