Foto-Aija Geida

Gurķi ziemai ar āboliem. Recepte dažādībai! 0

Tradicionāli gurķus marinē vai skābē kopā ar zaļumiem un ķiplokiem, bet ir desmitiem veidu, kā ilgstošai uzglabāšanai pagatavot gurķus, lai tie neapniktu. Šoreiz recepte ar āboliem.

Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Cik daudz skaidras naudas vajadzētu glabāt mājās? Eksperti sniedz precīzu atbildi
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (trīslitru burkai)
• 1,5 kg svaigu, nesavītušu gurķu
• 2 skābi āboli
• 2 diļļu kāti
• 2 lauru lapas
• 3 ķiploka daiviņas
• Mazliet ķiršu un upeņu lapu
• Daži smaržīgo piparu un melno piparu graudiņi

Marinādei
• 1,5 l ūdens
• 2,5 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
• 2–3 ēdamkarotes galda etiķa

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Nomazgātus ābolus ar visu mizu sagriež astoņās daļās.
Ķiploku daiviņas sadala uz pusēm.
Zaļumus nomazgā un sasmalcina.
Burkās kārto zaļumus, gurķus, ābolu daivas un garšvielas. Uzvāra 1,5 litrus ūdens un uzlej gurķiem.
Ļauj 20 minūtes pastāvēt, tad ūdeni nolej un vēlreiz uzvāra, pievienojot sāli un cukuru.
Izmaisa un uzlej gurķiem. Pēc 10 minūtēm nolej trešo reizi un uzvāra, pievienojot galda etiķi.
Marinādi lej burkā, aizvalcē, apgāž burku otrādi un silti sasedz, lai lēnām atdziest. Kad burkas pavisam atdzisušas, noliek vēsumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.