
Gurķu šķēlītes saldskābā marinādē. Garšos pašiem un ciemiņiem! 0
Sastāvdaļas
Gurķus sašķiro pēc izmēra mazos (līdz 7 cm garos), vidējos (līdz 10 cm), lielos (10 cm).
Nomazgā, sagriež 1,5-3 cm biezos aplīšos.
Zaļumus noskalo, sagriež gabaliņos.
Notīra sīpolus un ķiplokus. Sīpolus izvēlas mazus (20-30 g) un izmanto veselus.
Litra tilpuma burkas apakšā liek sīpolu, ķiploka daiviņu, 15 – 20 g zaļumu, 2 – 3 melno piparu graudiņus, 2 – 3 g krustnagliņas, 1 lauru lapu, 1/2 tējkaroti sinepju sēklu un 2 ēdamkarotes 9% etiķa.
Tad burkās kārto gurķus un pārlej ar karstu marinādi.
Uzliek vāciņus un karsē uz lēnas uguns: puslitra burkas – 8 – 10 minūtes, litra burkas – 12 – 15 minūtes.
Kad karsēšanas laikā spilgti zaļie gurķi iegūst olīvu nokrāsu, temperatūra burkas iekšpusē ir sasniegusi 70 grādus un karsēšana jāpārtrauc.
Burkas hermētiski noslēdz ar vāciņiem, pēc tam atdzesē.