Foto: PANTHERMEDIA/ SCANPIX/ LETA

Iecienītas mērcītes, ko pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem: pagatavo pats! 0

Mērces, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem ir dažādas, taču visgardākās, neapšaubāmi, ir pašu gatavotās. Lūk, divas populāru mērču receptītes, ko pats var pagatavot mājās. Garšos izcili!

Reklāma
Reklāma

Plūmju mērce

Sastāvdaļas:

“Satraucošas ziņas, drīz tas sāks ietekmēt arī Latviju…” Sārts publicē potenciālo “darbības plānu”
“Vīruss izplatās kā ugunsgrēks!” Britos pieaug bailes par savu veselību
“Man drebēja ceļi, mute bija sausa!” Ceļotājus, dodoties uz Klaipēdu, Baltijas jūrā vajā Krievijas zemūdene
Lasīt citas ziņas
  • 1 kg zilo plūmju
  • 1 glāze ūdens
  • 2 daiviņas ķiploku
  • Sāls, melnie pipari (malti), citronskābe
  • Kaltēti, saberzti pētersīļu un seleriju zaļumi

Pagatavošana:

Plūmes applaucē ar verdošu ūdeni, noņem miziņu, izņem kauliņus un sautē uz lēnas uguns katliņā, pievienojot ūdeni, sarīvētus ķiplokus, garšvielas un zaļumus. Vāra aptuveni 10 minūtes, regulāri apmaisot, līdz masa kļūst viendabīga.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērci pasniedz ar medījumu, putnu, truša gaļu.

Brūkleņu mērce

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze brūkleņu
  • 1 tējkarote mārrutku
  • 2-4 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

Nogatavojušās brūklenes samaļ, liek klāt mārrutkus. Cukuru iemaisa krējumā un pievieno masai. Kārtīgi samaisa un ļauj atdzist ledusskapī.

Mērci pasniedz kopā ar medījumu, putnu, truša gaļu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.