Trūkums nr 1: Iracionāļi nenoved iesākto līdz galam un ķeras pie cita uzdevuma 0

Kā jau atceramies, iracionāļu arsenālā ir vesela gūzma dažnedažādu ideju. Viņi vienlaikus vēlas iemācīties spēlēt ģitāru, izveidot savu mājaslapu, rakstīt grāmatu, uzstāties uz skatuves, filmēties kino, kļūt par zinātnieku, apceļot pasauli, nodarboties ar dizainu u.tml. No šī garā vēlmju saraksta iracionāļi izvēlas vienu mērķi un iedvesmojas no tā, piepildot sevi ar entuziasmu līdz ūkai. Pēc kāda laiciņa viņi pāriet pie rīcības un cenšas jo ātrāk iegūt labus rezultātus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
VIDEO. Slovākijas premjerministrs pēc slepkavības mēģinājuma atrodas kritiskā stāvoklī; atklāta uzbrucēja identitāte 22
Lasīt citas ziņas

Jaunas nodarbes ir kā svaiga gaisa malks, tās piepilda dzīvi ar jēgu un ienes dažādību. Vispirms lietas iet labi, bet drīzumā neizbēgami pienāk pirmās grūtības. Viņi tās pārvar, bet pēc tam atkal satiekas ar nepatikšanām. Un, lūk, pēc kāda laika, viņiem viss sāk apnikt. Viņi saprot, ka veiksme nav tik tuvu, kā likās. Saprot, ka labi panākumi pamatojas ilgā un neatlaidīgā darbā, kurā vairs nav daudzveidības. Jaunā teritorija ir “apostīta”, interese zudusi, tālāk vienkārši “jārok”.

Beidzot kārtējās grūtības pavisam noslāpē entuziasmu. Iracionāļi uz laiku pārstāj tiekties uz mērķi, apsolot sev, ka noteikti pie tā atgriezīsies vēlāk. Bet, kā likums, tāds “vēlāk” vairs nepienāk vai viņi atrod citas nodarbes un ar visu sirdi un dvēseli ierokas tajās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirmā iracionāļu kļūda: Viņi tiecas uz vienu mērķi, izolējot sevi no citiem. Piemēram, apgūstot Adobe Photoshop, viņi paralēli vēlas apgūt programmu mūzikas izveidei, bet apspiež šo vēlmi.

Viņi domā tā: “Es nevaru sev atļaut apgūt vairākas programmas vienlaikus. No sākuma apgūšu vienu, pēc tam pāriešu uz otru. Citādi sajaukšu visu un manas mācības būs neefektīvas.”

Problēmas risinājums. Jebkuram normālam iracionālim šāds lēmums liks lēkt gaisā no prieka par neiedomājamo iespēju priekšrocībām, kuras tikko pavērušās. Lūk, šis lēmums: “ATĻAUJIET SEV VIRZĪTIES UZREIZ VAIRĀKOS VIRZIENOS!

Mīļie iracionāļi, aizmirstiet par to, ko runā citi! Aizmirstiet par racionāliem noteikumiem, kuri liek jums virzīties pēc kārtas: no sākuma viens, tad otrs. Šie likumi nav domāti  jums. Jūs esat radīti, spējīgi daudzu uzdevumu pildīšanai. Tad esiet tādi!  Apgūstiet vienlaikus angļu, spāņu un franču valodas. Vienlaikus veidojiet savu mājaslapu un rakstiet jaunu grāmatu. Aapgūstiet Photoshop, Cubase, 3D Max, Adobe Illustrator, Corel Draw, Sony Vegas, Affter Effects, Flash, Dreamweaver un programmēšanu vienlaikus! Monotons darbs un viena veida uzdevumi jūs nogalina – atcerieties to! Tieši tagad padomājiet un pārskaitiet trīs vai četrus mērķus, kurus jūs vēlaties sasniegt. Un tagad pasakiet sev: “Es varu nodarboties ar tiem visiem reizē!” Iedomājieties? Nu, un kā jums tāda perspektīva?

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.