Publicitātes foto

Kā pagatavot patiesi gardu siermaizīti? 5 receptes piedāvā šefpavārs Juris Dukaļskis 0

Ko nozīmē “garda siermaizīte”?

Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Juris Dukaļskis, restorāna 3 šefpavārs, norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas ar izmeklētiem salātiem un piemērotu vīnu.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

“Patiesi gardas siermaizītes noslēpums ir labs siers. Šķēlītēm jābūt pietiekami plānām, lai akcentētu citu piedevu garšas nianses. Mūsdienās “gards” nozīmē arī glīti noformēts un veselīgs, tāpēc ļaujies eksperimentiem – pievieno garšaugus, dārzeņus, ogas un augļus – jo krāsaināka siermaizīte, jo labāk!” saka J. Dukaļskis. “Siermaizīte ir pateicīgs ēdiens. To ir viegli pagatavot, var ēst ar rokām vai galda piederumiem. Maizīti var sagriezt mazākos gabaliņos kā kanapē vai gluži otrādi – pasniegt veselu kā pamatēdienu.”

Ir bezgala daudz siermaizīšu veidu, tomēr, kā norāda šefpavārs, visgardākā būs tā, kurai izmantotas vēl citas pašam ēdājam iecienītas sastāvdaļas: dārzeņi, gaļa vai atsevišķas garšvielas un mērces. J. Dukaļskis piedāvā piecas receptes fantāzijas (un apetītes) raisīšanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.