Foto – Shutterstock

Kraha pirmavots 2


Galvenais iemesls, kas negatīvi ietekmē ģimenes attiecības, ir nevēlēšanās vienam ar otru runāt, nespēja saprast otru pusi. Daudzi vienkārši klusē, uzkrājot negatīvismu sevī. Drīzumā neatrisinātās problēmas pāraug spēcīgā aizkaitinājuma vilnī.
Nosargāt ģimeni ir smalka māksla, ne visiem ir dots to saprast. Traucē gan iedzimtais egoisms, gan banāls slinkums. Ir pienācis laiks iepazīties ar pieredzējušu psihologu padomiem, kā saglabāt ģimeni.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Vārds pa vārdam
Ja strīds ir aizgājis pārāk tālu, lai saglabātu ģimeni, nomierinies, atrodi vietu, kur vari pabūt vienatnē, apbruņojies ar papīra lapu un pildspalvu. Uzraksti stabiņā visas labās īpašības, kādas piemīt laulātajam draugam, bet iepretim – visus trūkumus. Pēc tam rūpīgi izvērtē katru punktu. Tu būsi pārsteigts! Taču pēc rūpīgas visu trūkumu izvērtēšanas, tie vairs neliksies tik kritiski.

Pārliecini savu dzīvesdraugu izdarīt to pašu. Apmainieties ar pierakstiem un jūs varēsiet saprast, kāpēc vīrs ir attālinājies un kur meklējama domstarpību būtība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Psihologi iesaka paskatīties uz sevi no malas, saskatīt savus trūkumus un saprast, kā saglabāt attiecības. Nesteidzies. Steidzoties tu izdari nepareizus secinājumus, kuri novedīs pie neapdomātiem lēmumiem. Dod sev un partnerim laiku, lai nomierinātos un palūkotos uz konfliktu mierīgā gaisotnē. Tas palīdzēs saglabāt attiecības, saprast, ka šķietamās problēmas nav tik nopietnas.

Padomi vīram
Vīrietis – tas ir spēks, ģimenes galva. Lai saglabātu ģimeni, viņam nāksies izmainīt situāciju. Tam būs nepieciešama pacietība, neatlaidība, humors un intelekts. Tev vienkārši ir jāzina viss, kas ir svarīgs, par ko interesējas tava otrā pusīte. Lūk, svarīgi psihologu padomi un galvenie uzdevumi:

Noskaidro visu informāciju par sievas draudzenēm (viņu intereses, profesiju, aizraušanos, personiskās attiecības). Šīs zināšanas palīdzēs izdarīt svarīgus secinājumus, lai pārliecinātu par kaut ko laulāto draudzeni un atrisinātu strīdus situācijas sev vēlamā gultnē.

Nepieciešams maksimāli daudz uzzināt par sievas darbu, kolēģiem, iespējamām problēmām un ar sarežģījumiem uzņēmumā, kurā strādā laulātā draudzene.

Kāpēc vīram kļūt par izlūku? Zini, jebkurā ģimenes konfliktā sievas draudzenes vienmēr nostāsies viņas pusē. Zinot par draudzenēm izsmeļošu informāciju, var viegli operēt ar faktiem, pierādot, ka arī citās ģimenēs viss nav tik gludi. Tas palīdz nogludināt strīdus un saglabāt attiecības.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.