Foto – Shutterstock.com

Kā veselībai palīdz noteiktu krāsu dārzeņi un augļi 0

Dzeltenās un oranžās krāsas dārzeņi un augļi, piemēram, citrusaugļi, pašmāju ķirbji, cidonijas, burkāni un smiltsērkšķi, galvenokārt satur flavonoīdus, beta un alfa karotīnus, kas organismā tālāk spēj pārveidoties par A vitamīnu, uzlabojot imūno sistēmu, kā arī ādas un gļotādu veselību. Šīs krāsas dārzeņu sastāvā papildu esošās balastvielas palīdz arī kontrolēt cukura līmeņa izmaiņas.

Reklāma
Reklāma
12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
“Šodien saņēmu algu, vakarā jau puses nav, jāņem kredīts!” Latviete atklāj patieso situāciju, kā šobrīd lielākā daļa no mums dzīvo 12
Veselam
Svaigi tie ir daudz veselīgāki: pieci dārzeņi, kurus pirms lietošanas uzturā nevajadzētu termiski apstrādāt
Lasīt citas ziņas

Tā nu katram krāsas pigmentam to bioloģiski aktīvo vielu dēļ ir sava veselības veicinošā iedarbība un tieši tāpēc daudzveidība ikdienas ēdienkartē ir ļoti svarīga. Neaizmirstiet arī baltos augu valsts produktus.

Uzsākt ēst veselīgāk nenozīmē uzreiz pavisam atteikties no iecienītajiem našķiem vai citiem tā dēvētajiem “gardajiem grēkiem”. Ja organisms tiek apgādāts ar tam nepieciešamajām uzturvielām, mazāk arī gribēsies našķoties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atceries – ja sāksi savā ikdienā arvien vairāk ieviest veselīgus paradumus, tad reizēm tik ļoti kārotā kūciņa vai izdzertais saldais dzēriens nenodarīs neko sliktu, ja uzturs pamatā būs sabalansēts. Tāpat arī vienmēr svarīgi paturēt prātā – ja ēdienkarte ir sabalansēta un tiek pievērsta uzmanība, vai uzņemtā enerģija tiek arī patērēta, tad galu galā arī mazāk nākas sevi ierobežot.

Konsultēja uztura speciāliste Lizete Māldere.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.