Saeimas sēžu zāle.
Saeimas sēžu zāle.
Foto – Ieva Čīka/LETA

Koalīcijas politiķi: būtiski neskars Latvijas iedzīvotājus 4

Ņemot vērā, ka “ABLV Bank” pārliecinoši lielākā daļa noguldījumu ir nerezidentu, Latvijas iedzīvotājus situācijai bankā nevajadzētu būtiski skart, aģentūrai LETA atzina aptaujātie koalīcijas politiķi.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka vairāk nekā 80% no šīs bankas piesaistītajiem noguldītājiem ir nerezidenti, līdz ar to Latvijas iedzīvotājiem lielākoties no šīs situācijas nevajadzētu ciest.

Līdzīgi arī partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri pauda, ka situācija neapdraud Latvijas iedzīvotājus, ņemot vērā, ka pārliecinoši lielākā daļa no noguldītājiem ir nerezidenti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bērziņš, Abu Meri un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis akcentēja, ka noguldījumu garantiju sistēma paredz visiem noguldītājiem izmaksāt garantētos 100 000 eiro. Politiķi arī uzsvēra, ka nekādā gadījumā šajā situācijā netiks izmantota nodokļu maksātāju nauda.

VL-TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks norādīja, ka finanšu sektora daļa saistībā ar nerezidentu apkalpošanu pašlaik ir pārmaiņu priekšā. Nacionālā apvienība jau krietnu laiku iepriekš ir norādījusi, ka ir jāmazina nerezidentu noguldījumu ietekme uz šaubīgiem darījumiem, teica Bērziņš, piebilstot, ka tām bankām, kuras nodarbojas ar nerezidentu apkalpošanu, varētu būt jāvērtē, kā turpmāk strādāt.

Abu Meri vērsa uzmanību Finanšu ministrijas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāvju paustajam, ka situācija finanšu sektorā ir stabila. Reizē situācija ar “ABLV Bank” negatīvi ietekmē Latvijas reputāciju un tēlu, atzina politiķis.

Brigmanis norādīja, ka šajā situācijā ir būtiski, ka sākotnējā informācija saistībā ar “ABLV Bank” ir nākusi no Latvijas stratēģiskajiem partneriem. Politiķis akcentēja, ka attiecībā uz tik specifisku jomu kā banku sektors šajā situācijā viņš paļaujas uz atbildīgajā institūcijām un to slēdzieniem. Viņš akcentēja, ka Latvijas Bankas aizdevums, kas tika izsniegts “ABLV Bankai”, ir nosegts ar ķīlu, kurā ir ļoti vērtīgi vērtspapīri.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.