Foto – Shutterstock

Naftas pārstrādes produkti 2

Jeb minerāleļļa, parafīns un sintētiskās krāsvielas, kas angliski uz iepakojuma būs atrodami ar segvārdiem paraffin un mineral oil, veido krēmu bāzi un mīkstina ādu. Diemžēl šīs sastāvdaļas ādu pārklāj ar plēvīti, kas neļauj tai elpot un sekmē melno poru veidošanos. Tāpat šīs vielas var saturēt kancerogēnus un mutagēnus piemaisījumus. Tā vietā izvēlies kosmētiku uz augu eļļu bāzes.

Reklāma
Reklāma

Brīvs no poliglikoliem

Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 24
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

Kosmētikas izejvielu ražotāji mēdz uzsvērt, ka viņu produkti ir PEG-free. Uz iepakojuma saīsinājumam PEG parasti seko skaitļi un burti, kas apzīmē dažādus atvasinājumus. Šīs vielas visbiežāk tiek izmantotas kā emulgators, kas satur kopā ūdeni un eļļu. PEG atvasinājumi var būt toksiski un kairinoši, kā arī saturēt kancerogēnus piemaisījumus, tāpēc izvēlies no poliglikoliem brīvu kosmētiku.

Sintētiskie UV filtri

Apzīmēti kā benzophenone-3, 4-methylbenzylidene camphor, octyl methoxycinnamate.

CITI ŠOBRĪD LASA
Tie tiek pievienoti pretiedeguma līdzekļiem un lielos daudzumos atrodami arī dienas krēmos, kas sola ādu pasargāt no kaitīgajiem saules stariem. Diemžēl šīs vielas arī negatīvi ietekmē hormonālo sistēmu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.