Foto – Anda Krauze

Kaneloni ar spinātiem un rikotu. Recepte no dziedātāja Mārtiņa Ruska krājumiem 0

Sastāvdaļas – kaneloni makaroni, rikota vai jebkurš cits svaigais siers, saldais krējums, spināti, sīpols, ķiploki, Parmezānas siers, olas, Mocarellas siers, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
• Sīpolu sagriež mazos gabaliņos un liek uz pannas apcepties.
• Sakapā divas ķiploka daiviņas un, kad sīpols ir kļuvis zeltaini brūns, arī ķiplokus liek klāt uz pannas.
• Sakapā un kopā ar sīpolu un ķiplokiem apcep 400 g spinātu.
• Bļodā liek 300 g sagrieztas rikotas, piesit klāt divas olas un pieber 100 g rīvēta parmezāna.
• Pievieno sāli, piparus un visu samaisa.
• No pannas noņem sīpolu, ķiplokus un spinātus. Tad ļauj nedaudz atdzist un liek klāt bļodā pie siera maisījuma, veidojot viendabīgu masu.
• Ar sviestu tiek ieziesta veidne, kurā likt cepties kaneloni makaronus. Veidnes izmēram jābūt apmēram 20 x 25 cm.
• Kaneloni rullītī, ar plaukstu turot ciet apakšu, ar karotīti iepilda iepriekš iegūto siera pildījumu. Rullīšus veidnē citu citam liek klāt ļoti tuvu.
• Rullīšus aplej ar 200 g saldā krējuma. Tad gabaliņos saplēš mocarellu un liek to pa virsu rullīšiem. Cep 180 grādu temperatūrā 25 – 30 min.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.