Foto – LETA

Kāpēc lidmašīnās ēdiens šķiet negaršīgs? 1

Kādā eksperimentā noskaidrots, kāpēc lidojuma laikā pasažieriem ēdiens šķiet negaršīgs. Brīvprātīgajiem dalībniekiem divos posmos piedāvāja vienu un to pašu ēdienu, tikai atšķirīgos apstākļos.

Reklāma
Reklāma
Satelītattēlos paveras nelāga aina: Krievija koncentrē karaspēku vien 56 kilometrus no NATO robežas
Veselam
11 drošas pazīmes, ka ar jūsu veselību viss ir kārtībā
Kokteilis
“Izjutu pat fiziskas sāpes…” Rēzija Kalniņa uz savas ādas piedzīvojusi kaut ko pārdabisku
Lasīt citas ziņas

Pirmajā posmā dalībnieki ēda trokšņa pavadījumā, ko imitēja lidmašīnas dunoņa, bet otrajā viņi atradās absolūtā skaņas izolācijā, turklāt eksperimenta tīrības nolūkos visiem uzlika arī slāpējošās austiņas.

Pēc maltītes dalībniekiem jautāja, vai viņiem garšojis ēdiens, kā arī aicināja novērtēt barības saldumu, sāļumu un sakošļāšanas laikā skanošo raksturīgās kraukšķēšanas intensitāti. Izrādās, tajā gadījumā, ja bijis augsts trokšņa līmenis, ēdiens šķitis mazāk salds vai sāļš, taču vienlaikus arī skaļāk skanējuši kraukšķēšana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zinātnieki uzskata, ka trokšņa iedarbībai uz garšas un dzirdes sajūtām piemīt atšķirīga iedaba.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.