Latvijas karogs.
Latvijas karogs.
Foto – LETA

Gatava tiesāties līdz Strasbūrai 39

Taču tiesāšanos viņa turpinot nevis sev piešķirtā soda, bet gan principa pēc, jo, viņasprāt, obligāta karoga lietošana ir autoritārām un totalitārām valstīm raksturīgs piespiedu līdzeklis. “Demokrātiskās valstīs tiek respektēta vārda brīvība, kas sevī ietver ne tikai runas brīvību, bet arī tiesības citādi paust savu viedokli, kā arī atturēties no viedokļa paušanas. Es lietoju karogu tikai tad, kad man ir vēlme paust savus uzskatus par valsts notikumiem,” skaidro Olsena. Piemēram, uzreiz pēc Zolitūdes “Maxima” traģēdijas viņa izkārusi karogu sēru noformējumā pati pēc savas iniciatīvas. Juriste uzskata, ka valsts uzlikts pienākums pie savas dzīvesvietas novietot sēru karogu ierobežo viņas brīvību savā privātajā dzīves daļā un piespiež sērot ar likumu noteiktās dienās un laikos.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

“Es cienu šos upurus, un man ir ļoti žēl, ka viņiem bijis jācieš. Šos notikumus nedrīkst aizmirst, bet ir taču jāskatās uz priekšu un nevajadzētu ļaut, ka traģiski pagātnes notikumi traucē mums dzīvot šodien. Piemēram, kā lai jūtas Māras, kurām vārda diena ir 25. martā, kas arī ir Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena? Tad viņas atšķirībā no visiem pārējiem savus svētkus svinēt nedrīkst?” retoriski jautā Olsena.

Gadījumā, ja Satver­smes tiesa nesaskatīs konstitūcijas pārkāpumus likumā, juriste gatava savu taisnību aizstāvēt arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Satversmes tiesas tiesnešu kolēģija janvāra sākumā izskatījusi Olsenas sūdzību un ierosinājusi lietu. Pašlaik tā tiek gatavota izskatīšanai, kas varētu sākties jūnijā. ST arī pieprasījusi parlamentam, kā apstrīdētā likuma autoram sniegt savu vērtējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.