Latvijas karogs.
Latvijas karogs.
Foto – LETA

Diskusijas turpinās gadiem 39

Par karoga obligātās pacelšanas jautājumu Saeimā šķēpi lauzti ne reizi vien, bet panākts vien tas, ka privātpersonām vairs nav pienākuma pacelt karogu ārvalstu politiķu vizīšu laikā, kā arī samazināti sodi par karoga nepacelšanu, pieļaujot arī brīdinājumu. Devītās Saeimas laikā deputāts Igors Aleksandrovs (“Jaunais laiks”) bija ierosinājis samazināt to dienu skaitu, kad privātpersonām noteikti jāizkar karogs, bet viņa priekšlikumi deputātos sacēla tādu iebildumu vētru, ka autors tos atsauca.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
Krimināls
Kiberuzbrukums Latvijas TV kabeļoperatoram – visos kanālos pārraida Kremļa propagandas saturu
RAKSTA REDAKTORS
Laimai Vaikulei piederošajā skaistumkopšanas salonā fiksēti valodas pārkāpumi un neētiska attieksme pret klientu, taču risinājumi neseko
Lasīt citas ziņas

Tāpat 2009. gada pavasarī tika izplatīts tiesībsarga paziņojums, ka karoga pacelšanas pienākums pie privātpersonām piederošajām ēkām pārkāpjot cilvēka pamattiesības, tas esot pretrunā ar Satversmes 100. pantu un Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju. Šis atzinums gan tapa kuriozā ceļā – Tiesībsarga birojs to izplatīja, bet pats toreizējais tiesībsargs Romāns Apsītis ar dokumenta saturu vēl nebija iepazinies. Dokumentā bija minēts, ka faktiski visās Eiropas valstīs, izņemot Lietuvu, karoga lietošana esot brīvprātīga.

Diskusijas par šo jautājumu atsākās 2012. gadā, kad toreizējais Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis (“Vienotība”) bija sagatavojis grozījumus Valsts karoga likumā, būtiski samazinot to dienu skaitu, kad karogs obligāti jāizkar pie privātpersonu un dzīvojamām mājām, bet arī šis priekšlikums neizturēja iebildumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc neoficiālas informācijas, Latvijas simtgades svētku radošā padome cita starpā sākusi diskusijas par to, kā motivēt iedzīvotājus pie savām mājām uzstādīt un pastāvīgi turēt mazos karodziņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.