Foto – Aija Geida

Kartupeļi ar siera un žāvētās gaļas mērci 0

Sastāvdaļas
• 12 lielu kartupeļu
• 400 ml grieķu jogurta
• 100 g Holandes siera
• 100 g žāvētas gaļas
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• tējkarote sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 2–3 ēdamkarotes zaļumu

Reklāma
Reklāma
“Viena no pretīgākajām iestādēm Latvijā!” Klienti šūmējas par pasniegtā ēdiena kvalitāti populārā picērijā Latvijā 48
Kas notiek Lietuvā? Aculiecinieks iemūžinājis uz dzelzceļa sliedēm reti redzamu ainu
Kokteilis
Astrologi un numerologi atklāj: Tiem, kas dzimuši šajos trīs mēnešos, piemīt neparasta dāvana
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, apslaka ar eļļu, ietin folijā un ierušina ugunskurā cepties uz 1,5–2 stundām. Tikmēr pagatavo mērci. Uz smalkas rīves sarīvē sieru, gaļu sagriež kubiciņos. Jogurtu sajauc ar sāli, pipariem un citrona sulu, pievieno zaļumus, gaļu un sieru, samaisa. Kad kartupeļi gatavi, atver foliju, dārzeņiem izdara dziļu krustenisku iegriezumu un vēl karstus pārlej ar mērci (lai siers izkūst).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.