Foto – Aija Geida

Kartupeļi ar zilā siera pildījumu, kas cepti uz ugunskura 0

Pavasara talku neatņemama sastāvdaļa ir lielais ugunskurs, kurā tiek sadedzināti nokritušie zari, vecās lapas un zāle. Kad viss sadedzis un pāri palikuši vien pelni un ogles, ir īstais brīdis tur salikt folijā ietītus kartupeļus – būs talciniekiem izcili gards cienasts.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot:

Ziemeļkoreja ļoti dusmīga uz Krieviju: abu līderu savienība sāk plīst pa šuvēm 15
Veselam
Organisms sāk prasīt lielāku uzmanību? 8 pārtikas produkti, kurus ikvienam vīrietim, sasniedzot 50 gadu slieksni, būtu jāiekļauj savā uzturā
Kokteilis
Šīs zodiaka zīmes var sākt gatavoties patiesu bagātību tērēšanai: veiksme uzsmaidīs tikai trim
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus rūpīgi nomazgā un ietin folijā. Saliek ugunskurā, ierušinot pelnos, un atstāj uz 1–2 stundām.

! Cepšanas laiks atkarīgs no kvēlojošo ogļu lieluma un daudzuma – jo vairāk, jo kartupeļi izcepsies ātrāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr kartupeļi cepas, zilo sieru sarīvē uz rupjas rīves. Kad kartupeļi gatavi, vidū izdara iegriezumu, ar karoti ieliek sviesta piku un zilo sieru. Aizloka foliju un noliek uz 5 minūtēm iestāvēties, lai siers izkūst.

Pārkaisa ar sakapātām dillēm. Zilais pelējuma siers ir pikants un sāļš, tāpēc kartupeļiem sāli nevajag pievienot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.