Kēkss ar rozīnēm. Gardums brokastīm vai kafijas pauzei 0

Sastāvdaļas
750 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sausā rauga
50 g cukura
1 tējkarote sāls
150 g rozīņu
3 olas
100 g sviesta
250 ml piena
Milti darbvirsmas pārkaisīšanai
Tauki formas ieziešanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

1. No kviešu miltiem, sausā rauga, cukura, sāls, rozīnēm, olām, izkausēta sviesta un silta piena gatavo mīkstu mīklu, apsedz un noliek siltā vietā uzrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojas.

2. Mīklu izliek uz miltiem apkaisītas darbvirsmas un no tās izveido garenu klaipiņu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C, kēksa klaipiņu liek ietaukotā formā un vēl 15 minūtes apsegtu atstāj uzrūgt.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Cepeškrāsns apakšā liek bļodiņu ar ūdeni, rozīņu kēksu cep aptuveni 45 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.