Foto – LETA

Pēdējos gados gan Kučinskim profesionālā sadarbība vairāk bijusi ar Liepāju, nevis dzimto Valmieru. Viņš ir Liepājas partijas biedrs un vadījis “vēju pilsētas” pārstāvniecību Rīgā. Liepājas mērs Uldis Sesks šo sadarbību vērtē kā veiksmīgu. “Pazīstu viņu kā ļoti saimniecisku, praktisku un uz iznākumu orientētu cilvēku. Māra ieliktie pamati Valmierā jūtami vēl šodien. Tas dod pamatu cerēt, ka viņš ieliks tikpat stabilus pamatus arī valstiskā līmenī. Mēs bieži sev par piemēru piesaucam Igauniju. Iespējams, arī mūsu ziemeļu kaimiņu sasniegumu pamatā ir tieši tas fakts, ka viņi vairākkārt uzticējuši valdības vadīšanu bijušajiem mēriem,” sprieda U. Sesks. 11


“Kompromisu cilvēks”, nevis “Lemberga cilvēks”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
RAKSTA REDAKTORS
Mobilo telefonu rēķini šovasar palielināsies. Izmaiņas jutīs gan LMT, gan Tele2 klienti
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu
Lasīt citas ziņas

Vēl pirms premjera kandidātu izvirzīšanas vairākas ievērojamas personas kritizējušas ZZS kandidātus par pārāk ciešām saitēm ar Aivaru Lembergu. “Ja nākamais premjers nāks no ZZS, tad varēs teikt, ka ZZS patrons un krusttēvs pārņēmis varu Latvijā visos svarīgākajos līmeņos,” decembrī brīdināja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Ventspils mērs telefonsarunā noraidīja pieņēmumus, ka viņam būtu kāda īpaša ietekme uz Kučinski. “Mūsu ceļi, protams, ir krustojušies, gan pašvaldībās strādājot, gan tad, kad viņš vadīja Reģionālās attīstības ministriju. Turklāt tolaik mums bija stipras viedokļu atšķirības par administratīvi teritoriālo reformu. Taču Kučin­ska kungs ir gatavs diskusijai un vēlas panākt rezultātu caur kompromisu, kas demokrātijā ir pareizākais ceļš. Freibergas kundze un citi ZZS nīdēji, kas viņu apsaukā par “Lemberga cilvēku”, lai nāk ar kādiem pierādījumiem. Pretējā gadījumā viņi rīkojas kā tādi “Islāma valsts” teroristi, kas sev netīkamus cilvēkus nomētā ar akmeņiem. Tikai te akmeņu vietā tiek mētāts epitets “Lemberga cilvēks”. Viņš taču premjera amatā pat minūti nav nostrādājis, bet dažiem spriedums jau gatavs,” pukojās Ventspils mērs.

Zemniekiem un uzņēmējiem patīk

Prezidenta izvēli par labu esam atzinušas arī uzņēmēju un lauksaimnieku organizācijas. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš atzinīgi vērtēja Kučinska skatījumu uz ekonomikas attīstību. Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētājs Edgars Treibergs Kučinska nominēšanu sauc par labu ziņu lauksaimniekiem. “Kučinskis daudz zina par pašvaldībām, to darbību, līdz ar to – arī par laukiem un reģionālo attīstību. Pieņemot lēmumus saistībā ar lauksaimniecības aspektu, tas nāks par labu Latvijas lauku un lauksaimniecības attīstībai,” sacīja Treibergs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.