Foto – Matīss Markovskis

Kā pagatavot gardu mājas sieru un salātus ar dažādām mērcēm. Žurnāla “36,6” kulinārijas kursi 0

Rabarbers it visur

Foto – Matīss Markovskis
Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Notriektā tautumeita 6
Lasīt citas ziņas

Kopīga ēdiena gatavošana var saliedēt cilvēkus. Tieši tādi bija kursi, kuros 36,6 °C radošais kolektīvs mācījās siet Jāņu sieru un sarūpēt gardus salātus. Pieredzējušie pavāri pačukstēja daudz noderīga par dažādiem produktiem, kā arī ieteica nelielas viltībiņas, ko izmantot virtuvē.

Sanākam kopā Restorāna servisa skolā, kur māca topošos pavārus un rīko visdažādāko līmeņu kursus. Zināšanas var gūt arī tādas iesācējas kā mēs, kuras draudzējas vien ar savas mājas plīti, kastroli un pannu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pavārskolas idejiskais virzītājs šefpavārs Māris Astičs iepazīstina ar jaunajām telpām. Prieks, ka tās iekārtotas praktiski un vienlaikus eleganti. Garas sarunas gan nenotiek, uzreiz jāķeras pie gatavošanas!

10 LIETAS, KAS JĀZINA PAR VESELĪGO, BET VILTĪGO RABARBERU

INTERESANTI UN NODERĪGI FAKTI PAR RABARBERIEM

Uz galda jau salikti produkti, ko izmantosim receptēs, – spirgtas salātu un spinātu lapas, lauku siers, redīsi, gurķi, zemenes…

Pavārs Nikolajs Borodkins cilā rabarberu kātus, tie padevušies vareni kā beisbola nūjas. Vēl vakar auguši Dvietes dārzos Ilūkstes pusē. Blakus rindojas pudeles ar Rīgas Centrāltirgū pirktu pienu un rūgušpienu. No trekna lauku piena Jāņu siers izdodas labāks, garšīgāks. Veikalā jāpērk tāds piens, kam visaugstākais tauku procents.

Vispirms mūsu komanda – galvenā redaktore Zane, stiliste Lolita, žurnāliste Laura un šā raksta autore Gunta – mazgā rokas un uzsien priekšautus.

Sākumā apgūstam salātu gatavošanu. Pavāre Ilona Maksimova plāni griež rabarberu šķēlītes, zemeņu daiviņas un ber salātu bļodā. Nereti ļaudis uzskata, ka zemenes der vien saldajam ēdienam, taču to saldskābā garša lieliski piedien salātiem.

Pavāre pievieno spinātu lapiņas un lapu salātus, svaigu gurķi, sakapātas dilles un citus zaļumus. Redīsus sašķēlē gandrīz caurspīdīgās ripiņās, uz brīdi ieliek ūdenī, lai kļūtu spriganākas. “Izskatās kā medūziņas,” salīdzina Lolita.

Reklāma
Reklāma

Salātiem uzber cukuru un sāli, iemaļ melnos piparus, aizdara ar ingvera mērci. Fotogrāfs Matīss to visu iemūžina. Žēl, ka nevar nofotografēt smaržu, nodomāju.

Derīgs padoms! No rabarberiem var pagatavot, piemēram, biezeni, kas piestāv svaigajiem salātiem. Nemizotus kātus kārtīgi nomazgā, sagriež sīkāk un savāra ar cukuru, tad sablendē un izberž caur sietu, lai nebūtu šķiedru. Biezeni pavāre uzziež uz šķīvja, pirms uz tā liek salātus, – lai lapiņas pielīp, dabū labu garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.